Kratki odlomak iz knjige "Rukopis iz Akre" podsetnik je na ono što je istinski važno u životu i neka vam bude inspiracija da u svakom danu pronađete razlog za osmeh...

Kao što brojni putevi vode do vrha planine, postoje i mnogi putevi kojima možemo postići svoj cilj. Pomozi nam (Bože) da jedini prepoznamo koji vredi slediti: onaj gde se pokazuje Ljubav.

Paolo Koeljo: Mojih 25 smernica za sreću

Pre nego što pokrenemo ljubav u drugima, pomozi nam da probudimo Ljubav usnulu u nama. Samo ćemo tako moći privući simpatije, oduševljenje i poštovanje.

Nauči nas da razlikujemo bitke koje nisu naše, bitke u koje nas guraju protiv naše volje i bitke koje ne možemo izbeći jer nam ih je sudbina postavila na putu.

Neka nam se oči otvore da budemo u stanju videti kako nikada nismo proživeli dva ista dana. Svaki je doneo drugo čudo zbog kojeg smo nastavili disati, sanjati i koračati pod kapom nebeskom.

Paolo Koeljo o buđenju ljubavi: evo kako će izgledati vaš susret sa srodnom dušom

Neka nam se i uši otvore da čujemo prave reči koje iznenada dopiru iz usta naših bližnjih premda nismo tražili savet i premda nitko od njih ne zna šta se u tom trenutku događa u našoj duši.

A kada zaustimo, pomozi nam da govorimo, ne samo jezik ljudi, već i jezik anđela, i da kažemo: "Čuda se ne događaju protiv zakona prirode; mi tako samo mislimo jer ne poznajemo zakone prirode."

I u trenutku kada u tome uspemo, pomozi nam da pognemo glavu u znak poštovanja i kažemo: "Bio sam slep, a sada vidim. Bio sam nem, a sada mogu govoriti. Bio sam gluv, a sada čujem. Jer Božja čudesa se događaju u meni, i sve što sam smatrao izgubljenim, vratilo se."

Izvor: Sensa.hr