Ti imaš pravo da napustiš svaku situaciju u kojoj ne vidiš sebe. Ti imaš pravo da odeš iz bilo koje životne priče koja ti se ne sviđa.

Ti imaš pravo da odeš iz grada koji guši tvoju svetlost i ne dozvoljava da svetliš jače.

Ti imaš pravo da uzmeš svoje torbe i počneš ponovo negde, na drugom mestu, ti imaš pravo da promeniš svoj život.

Ti imaš pravo da napustiš posao koji mrziš, čak i ako ceo svet kaže da to ne činiš. Ti imaš pravo da tražiš ono što će da te motiviše da ustaješ svakodnevno iz kreveta do kraja života.

Ti imaš pravo da odeš od nekoga koga voliš, a ko se loše odnosi prema tebi. Ti imaš pravo da staviš sebe na prvo mesto i odeš, ako pokušavaš iznova i iznova, a ništa se ne menja.

Ti imaš pravo da odeš od loših prijatelja, ti imaš pravo da se okružiš ljubavlju, ljudima koji te podržavaju i pomažu. Ti imaš pravo da uzmeš energiju koja ti je potrebna u životu.

Ti imaš pravo da oprostiš sebi velike i male greške, ti imaš pravo da budeš dobar prema sebi, pogledaš se u ogledalo i sviđaš se sebi.

Ti imaš pravo da se oslobodiš sopstvenih očekivanja.

Ponekad mislimo da je odlazak nešto loše, kao da znači predati se i opustiti ruke. Ali ponekad je odlazak najbolje što možete učiniti za sebe.

To vam omogućava da promenite vektor svog života, počnete ispočetka, otkrijete sebe i svet. Ponekad odlazak znači spasenje sebe od zaglavljivanja na pogrešnom mestu sa pogrešnim ljudima.

Otići znači otvoriti vrata promenama, rastu, mogućnostima i oslobađanju.

Uvek imate mogućnost da odete dok ne nađete svoje mesto i to što vas čini srećnim.

Čak imate pravo da ostavite svoju prošlu verziju sebe iza sebe i stvorite novu.

Izvor: Beba Mur