Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se izlečiti i promeniti život mislima: ako ovako razmišljate, stvarate štit protiv bolesti i loše sreće

Istinska realnost nije materija, već je to vibracija/energija; to dokazuju istraživanja fizičara, posebno atomskih fizičara. Ova činjenica ima nesagledive posledice po naš život.

  Izvor: Shutterstock

Ako je sve energija, tada su i naše misli energija, a to znači: naše misli poseduju potencijal, koji u spoljnom svetu može da proizvede neki efekat. Misli nisu nešto što se odvija samo u našim glavama. Ako je sve energija, tada je i čovek energija, a to znači dve stvari. Prvo je čovek (kao što smo upravo videli) sposoban da se razvija kako i koliko god želi, a drugo, čovek je besmrtan. Energiju nije moguće uništiti.

Šta su vibracije i kako deluju na nas?

Pogledajmo što se događa, ako nekom telu dovodimo energiju. Vibracija (frekvencija) tog tela povećava se, a to znači: stanje tela se menja. Iz komada leda nastaje voda. Ako i dalje dovodimo energiju, voda se pretvara u paru – i ako naše oči više ništa ne vide, ipak je još uvek sve tu, ništa nije jednostavno nestalo.Tu se radi o fizici. A ono što vredi za led i vodu, vredi, naravno, i za čoveka.

Ako nekom čoveku uspe da značajno povećati svoju vibraciju, logično je da će doći trenutak kada će postati nevidljiv. To nema ničeg zajedničkog s mistikom ili magijom, nego s fizikom.

Ako je takav čovek nevidljiv, tada to ne znači ništa drugo nego da je svoje grubo materijalno telo preobrazio u fino materijalno i da ne postoji smrt. Ideja da postoji smrt je krajnje materijalistični način gledanja na stvari, koji smo sami sebi nametnuli i sa čijim posledicama sada moramo da živimo.

Povezane vesti

Ako je čovek vibracija, tada se te vibracije mogu menjati po volji. Pitanje je samo, kako? Odgovor je jednostavan: kroz naše misli. Našim mišljenjem, mi menjamo vibracije tela. To je lako isprobati. Mislite na ljubav. Mislite na mržnju. Efekat na telo je sasvim različit, zato što se vibracija menja. Mi se možemo do krajnosti uneti u materiju – neki ljudi to obilno praktikuju – ili se možemo “izdići u nebo”. Zavisi od nas.

Kako je sve vibracija, bolest nije ništa drugo do disharmonija vibracija. Zato je sasvim očigledno, da se na takvu disharmoniju može uticati uz pomoć drugačijih vibracija. A to znači: kroz muziku, boje, mirise, a sasvim razumljivo i kroz naše mišljenje. Ova spoznaja uopšte nije tako nova. Novalis, veliki pesnik i mistik romantike, formulisao je to kratko i jasno: “Svaka bolest je muzički problem.” Dakle problem vibracija. Time nam već logika i fizika kažu, da se bolesti mogu lečiti pomoću misli.

Povezane vesti

Sve je pitanje energije – a time i vibracija. Čoveka možemo, na primer, posmatrati kao muzički instrument. Muzika i tonovi su, kao što znamo, takođe vibracije. Ako neki instrument nije usklađen, on proizvodi disharmonične tonove. Čovek je takav neusklađen instrument, koji neprestano proizvodi disharmonične tonove, a to znači: agresije, sukobe, nezadovoljstvo. Sigurno poznajete izraz “raštimovan je”. Sada se radi o tome, da ovaj instrument tj. “čoveka”, uz pomoć našeg mišljenja ponovo uskladimo. Ali to niko ne može uraditi za nas. Svaki je čovek odgovoran za sebe samog i za svoje mišljenje – a time i za harmonične ili disharmonične vibracije koje stvara i odašilje od sebe.

Ja se uvek iznova čudim velikoj mudrosti, koja se krije u govoru. Čovek se naziva i personom. U reči persona nalazi se latinska reč personare. Sonare znači zvučati, per sonare dakle znači “zvučati kroz”. Čovek je time onaj kroz kojega zvuk prolazi. I ovde opet imamo ton, vibraciju. A na francuskom se kaže le son (Person), ton. Svaki čovek je ton – a svaki ton se može promeniti, on je harmoničan ili disharmoničan.

Povezane vesti

Ako želite svoje probleme optimalno da rešite, ako želite svoje ciljeve da dostignete brzo i sa malo truda, tada morate na umu uvek da imate ovu činjenicu: sve je vibracija – a time i promenljivo. I beton je takođe vibracija – i on je promenljiv. I nemoguć saradnik na poslu je vibracija – i on se može promeniti.

Mi rasipamo naše vreme – i naš novac – ako se držimo materijalističkih pokušaja objašnjavanja. Mnogo je bolje da se držimo fundamentalnih, univerzalnih temeljnih principa. A takav temeljni princip glasi, kako je rečeno: sve je vibracija.
Vi odlučujete o tome, hoćete li se svojim načinom mišljenja uživeti u tami misterije, ili ćete se uzdići u svetlo. Vi o tome odlučujete – i niko drugi. Ovo je realnost. Ako mislite da je svijet dolina suza, svojim se mislima spuštate naniže. To je tako. Ako mislite da je svet radosna svečanost, svojim se mislima uzdižete. Sasvim sigurno.

Izvor: Atma.hr/Duhovni razvoj

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj