Iako smo navikli da nas iz meseca u mesec astrološka dešavanja i događaji pomeraju i izbacuju iz zone komfora, da se igraju sa našim životima i treniraju strpljenje, na astro planu nam sada stiže posebna nebeska atrakcija - kišameteora. Ovaj bal na nebu se u određenim intervalima ponavlja svake godine, i to ne samo leti.

U nastavku saznajte šta ova igrakometa donosi.

Kiša meteora, u narodu poznatija kao "zvezdepadalice", je jedan od najsjajnijih i najinteresantnijih astroloških dešavanja. Događa se nekoliko puta godišnje, u intervalima, međutim, kako je tokom leta nebo najvidljivije i najvedrije, tada mnogi prisustvuju ovom fantastičnom događaju. Naravno, meteorske "pljuskove" ne vide svi jednako na našoj planeti, i to zavisi od toga na kojoj se hemisferi nalaze. Takođe, kada je reč o ovoj nebeskoj atrakciji, posebna pažnja treba da se posveti uticaju Meseca i period kada se događaj realizuje.

Kada veći broj meteora potiče iz jedne tačke u veoma kratkom vremenskom periodu, to se naziva meteorski roj ili meteorska kiša. Ta početna tačka je Radiant i nalazi se na nebeskoj sferi. Meteori nastaju tako što nebesko telo malih dimenzija - meteorid velikom brzinom uđe u zemljinu atmosferu, i tada se jonizuju.

Sredinom avgusta, bal na nebu će okupiti više od sto meteora koji će se u roku od sat vremena tada pojaviti. Naziv su dobili po sazvežđu Persj, a njihovo ima glasi "Perseidi". Međutim, krajem jula i početkom sledećeg meseca pojaviće se dva meteorska roja, delta Aquariids i alphaCapricornids. Prvi nebeski spektakl je aktivan od 12. jula do 23. avgusta i veoma je snažan nebeski događaj, dok je drugo astrološko dešavanje aktivno od 3. jula do 15. avgusta, međutim, svoj maksimum dostiže 30. jula.

Prema verovanju i tradiciji, tokom ove igre kometa bi trebalo zamisliti želju koja će nam se ostvariti u bliskoj budućnosti. Kako biste uživali u ovoj astrološkoj magiji, nisu vam potrebne veštine, niti oprema - pogled ka nebu je sasvim dovoljan. Takođe, meteori se najbolje vide posle ponoći.

Izvor: Mogu ja to sama