Ruski psiholozi su kreirali metodu koja će vam pomoći da lakše prebrodite stresne situacije i živite srećnije.

Ukoliko poštujete ova jednostavna pravila, naučićete da se suočite sa svim teškim situacijama na pravi način, a kvalitet života podignete na visok nivo:

Pravilo broj 1 - Misli pozitivno

Naše misli oblikuju našu stvarnost, a sreća ne zavisi od spoljašnih faktora ili drugih ljudi, već isključivo od nas samih. Svako može da nauči da kontroliše svoje misli i prestane da razmišlja negativno.
Pozitivno razmišljanje vam omogućava da se promenite, ali i da poboljšate svet oko sebe.

Pravilo 2 - Ne trošite energiju bespotrebno

Ako vas neko uvredi, ne trošite vreme na razmišljanje o tim rečima. Tako samo štetite sebi. Imajte na umu da su ljudi koji vređaju i ponižavaju ljude, duboko nesrećni i tužni.

Pročitajte još:

8 grešaka koje ne treba ponavljati i 8 saveta za srećniji život (a da se ne spominje ljubav)

Kako da u teškim situacijama pronađemo pozitivnu stranu: saveti za trenutke samoće, tuge i nemira

Pravilo broj 3 - Ne sažaljevajte sebe

Najlakše je prepustiti se lošim mislima i emocijama, ali to ne vodi nikuda. Kada je teško, tada treba dati 100 posto svoje snage.
Umesto da se fokusirate na ono što nemate, pažnju usmerite na sve ono što ste ostvarili, na ljude koji vas okružuju i usrećuju.  Pogledajte oko sebe, svet je lep, blagoslovi vas okružuju sa svih strana, samo treba da naučite da ih primećujete.

Pravilo broj 4 - Budite svoji

Vi ste jedinstveni. Nikad se ne upoređujte sa drugima, već se trudite da budete bolja verzija sebe. Svakog dana radite na tome. Samo osoba koja je sigurna u sebe, je srećna osoba.

20 važnih životnih lekcija: podsetnik za svaki dan

Pravilo broj 5 - Svakog dana učinite nešto lepo za drage osobe

Psiholozi kažu da ako dve nedelje svakodnevno činite dobra dela, nivo loših misli i depresija će se smanjiti. Obradujte drage ljude oko sebe osmehom, lepim rečima, sitnim poklonom.

Izvor: Stil