Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 IMENA KOJA IMAJU POSEBNE ŽENE: Simbolizuju blistavu lepotu, hrabrost i misterozno srce

3 neobična imena posebnih žena - blistava lepota i misteriozna priroda!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svako ime nosi svoj posebna pečat, jedinstvenu simboliku koja se po rođenju daje, verujući da će se te dobre osobine urezati kao deo karaktera osobe koja nosi ime.

Danas pričamo o tri neobična, posebna i maštovita ženskaimena koja imaju divnu simboliku.

Pročitajte još:

Muška i ženska imena koja imaju značenje MIR: potiču iz raznih krajeva sveta

16 retro srpskih imena za devojčice: mnoga od njih su zaboravljena, a imaju prelepo značenje

Alisa

Alisa je zapadno ime latinskog porekla koje potiče od reši "Eli(s)a", što znači "Pirova kiša". Prema legendama veruje se da je ovo bilo pravo ime Didone kartaginske kraljice. U nekim kulturama veruje se da je Alisa tepanje imenu Adelaide, što znači "plemenito biće", a u nekim kulturama se vezuje za simboliku "istine i vrednosti". Alisa je autentično ime koje nas najviše asocira na "Alisu u zemlji čuda", pa u sebi može nositi i simboliku mašte, snova i mističnog.

Povezane vesti

Helena

Ime grčkog porekla koje s emožeprevesti kao sjajna ili blistava. U grčkoj mitologiji helena je čerka Zevsa i Lede koja je prema helenskoj legendi bila najlepša žena na svetu. U Homerovoj Ilijadi, lepu Helenu, ženu spartanskog kralja Menelaja oteo je trojanski princ Paris, sin trojanskog kralja Prijama i zbog toga je vođen čuveni Trojanski rat. Takođe, poreklo imena se tumači kao izvedenica od imena grčkog boga Sunca Helios, a ime u sebi nosi simboliku sunčeve svetlosti, sjaja i blistave lepote.

Olesja

Postoje dva tumačenja o poreklu ovog imena. Olesja je rusko ime za koje se veruje da ima slovenske korene i izvodi se iz reči "šuma" - "šumska devojka". U drugom tumačenju ističe se da je Olesja izvedena iz imena Aleksandra i da nosi simboliku "hrabrosti". Ovo retko i autentično ime označava misteriozno i mištovito biće koje poseduje dovoljno hrabrosti da se bori za svoje snove u skladu sa vlastitom prirodom.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj