Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZABRANE SU DVE NAJLEPŠE BOJE ZA 2021. GODINU: Saznajte koje nijanse se preporučuju za vaš dom

Iz Pantenove Instituta ove godine su izabrane čak dve boje za 2021 godinu! Jedna je već godinama prisutna u enterijeru i označava stabilnost a druga je vesela i predstavlja simbol optimizma!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Institut Pantone odabrao je dve nijanse za svoju zvaničnu Boju 2021. godine “Illuminating yellow” i “Ultimate Gray”. Žuta oličava sreću, a siva stabilnost – i ovo su dve nijanse čiji “brak” treba da prenese poruku “snage i nade koja je trajna i koja nas uzdiže”. Ovaj izbor dve boje i njihovo uparivanje odabrano je kako bi najbolje izrazile raspoloženje, posebno nakon ovako teške godine za nama, pogođene pandemijom korona virusa.

Optimizam i pozitivnaenergija

Uvek prihvaćena zbog svoje svestranosti, siva je odavno popularna boja u enterijeru. Siva je praktična i čvrsta, ali istovremeno nas “zagreva” i optimistična je, dok žuta “osvetljava”, daje snagu i širi pozitivnu energiju. Ovo je priča o boji koja objedinjuje dublja osećanja promišljenosti, uz obećanje nečeg “sunčanog” i prijateljskog. Ideja je da šire poruku sreće koju podržava čvrstina. Nešto ambiciozno što nam daje nadu.
Boje koje šire sreću, mir i stabilnost.

Iz Pantone instituta poručuju da moramo da osetimo da će sve postati svetlije, što je od ključne važnosti za ljudski duh. Nijansa topložute boje, prožeta sunčevom snagom, opisana je kao „svetla, vesela i blistava“. S druge strane, siva boja je „simbol čvrstih i pouzdanih elemenata koji su večni i pružaju čvrst temelj“. Ova nijansa nam podstiče osećaj smirenosti i stabilnosti.


Predviđanje trendova

Od 2000. godine Pantone boja godine nastoji da predviđa trendove u modi, dizajnu i home dekoru. Pantone sistem odabira godišnjeg trenda boja uključuje anketiranje dizajnera, proizvođača i prodavaca o tome koje boje planiraju da koriste u svojim proizvodima u narednih 12 meseci. U anketiranje je uključena i industrija zabave i filma, svet umetnosti i mode i socio-ekonomija. Uticaji mogu da proizađu i iz novih tehnologija, materijala, tekstura i efekata koji utiču na boju, relevantnih platformi društvenih medija, pa čak i predstojećih sportskih događaja koji zaokupljaju svetsku pažnju.

Izvor: Folder39

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj