Slobodnom duhu potrebne su beskrajne visine, umetniku je važno da ne bude ni sputan ni uplašen, a svima nam je u životu potrebna sve veća doza hrabrosti kako se - u teškom vremenu - ne bismo osećali sve manji, neprimetni...

Ciklus Art Komune HRABROST! pokušaće da prizove upravo tu vrlinu u kreativni hod umetnika jer hrabra umetnost daje društvu je prostor u kojem duh može da diše, da leti, da bude slobodan.

Od 24. do 26. septembra 2012. godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće se jesenji ciklus koji je posvećen izgubljenoj vrlini - hrabrosti!

Ciklus HRABROST! objediniće pitanja smisla angažovane umetnosti i uloge umetnika u društvu konstantne krize. Koje su "obaveze" umetnika za medijaciju lepog i preispitivanje dobrog? U kojoj je meri umetnik danas spreman da rizikuje da bi odbranio svoje pravo na sukob sa svetom i koliko umetnosti, koliko hrabrosti svi možemo da pružimo društvu?

Tokom trodnevnog programa publika će biti u prilici da vidi perfomans "Visiting reality" splitske umetnice Sandre Sterle koja spada u najaktivnije video art umetnice regiji, zatim panel diskusiju "Koliko umetnosti, koliko hrabrosti?" gde će Sandra učestvovati u razgovoru sa Igorom Štiksom i Ivom Marčetić iz Hrvatske, te Nunetom Popovićem i Sašom Stojanovićem iz Srbije kao i bezbroj drugih dešavanja.

Art Komuna priprema i realizuje ciklus "Hrabrost" u saradnji i koprodukciji sa CZKD-om koji ovom prilikom objavljuje i zvaničan nastavak (i novu sezonu) ciklusa "Performans, istorija, akcija". Za detaljnije informacije posetite sajt Art Komune www.hrabrost.artkomuna.org.rs.