"Kako bi sačuvao svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice, jedan od najvažnijih uslova jeste dobro i ukusno pripremanje hrane. Svaki čovek, pa i najjdnostavnije se hranio želi da mu obrok bude ukusno, i po mogućnosti što raznovrsnije pripremljen." Ovo je odlomak iz uvoda kuvara prabake Milice Mrvić koja je svoje likovno-filozofsko razmišljanje o hrani inspirisano ovom zbirkom recepata s početka dvadesetog veka pretočila u svoj diplomski rad. Milica je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti kod mentora fotografije prof. Branimira Karanovića i mentora grafike knjige prof. Jugoslava Vlahovića. Njena izložba fotografija, pod nazivom "Kulinarske mrvice" biće otvorena u Gornjem holu Doma kulture Čačak, 28. septembra 2012. godine u 19h.
Milica Mrvić je rođena 1987. godine u Beogradu, a učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama, kao što su 44. Majska izložba ULUPUDS-a, međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizelnih komunikacija u Zagrebu, ZGRAF, Belgrade Design Week, Mikser festival, Noć muzeja i mnogim drugim. Jedna je od organizatora sada već tradicionalne prolećne izložbe "Medvedi- U čast proleću". Izložba "Kulinarske mrvice" biće otvorena do 16. oktobra 2012. godine.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte
Mudre misli patrijarha Pavla o hrišćanskim vrlinama: “Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima”
Dnevni horoskop za 19. april 2025: Devica uklanja sve prepreke, Ovan se odriče nečeg dragocenog