"Kako bi sačuvao svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice, jedan od najvažnijih uslova jeste dobro i ukusno pripremanje hrane. Svaki čovek, pa i najjdnostavnije se hranio želi da mu obrok bude ukusno, i po mogućnosti što raznovrsnije pripremljen." Ovo je odlomak iz uvoda kuvara prabake Milice Mrvić koja je svoje likovno-filozofsko razmišljanje o hrani inspirisano ovom zbirkom recepata s početka dvadesetog veka pretočila u svoj diplomski rad. Milica je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti kod mentora fotografije prof. Branimira Karanovića i mentora grafike knjige prof. Jugoslava Vlahovića. Njena izložba fotografija, pod nazivom "Kulinarske mrvice" biće otvorena u Gornjem holu Doma kulture Čačak, 28. septembra 2012. godine u 19h.

Milica Mrvić je rođena 1987. godine u Beogradu, a učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama, kao što su 44. Majska izložba ULUPUDS-a, međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizelnih komunikacija u Zagrebu, ZGRAF, Belgrade Design Week, Mikser festival, Noć muzeja i mnogim drugim. Jedna je od organizatora sada već tradicionalne prolećne izložbe "Medvedi- U čast proleću".  Izložba "Kulinarske mrvice" biće otvorena do 16. oktobra 2012. godine.