Kao što u numerologiji svaki broj ima posebno značenje, tako se smatra da i svako slovo poseduje određenu energiju i simboliku. Često roditelji provedu mesece razmišljajući koje će ime dati detetu, jer se oduvek smatralo da ono može uticati na karakter i sudbinu. Prvo slovo imena je u simbolici često najvažnije, a saznajte šta vaše znači:

A

Smatra se da su ove žene rođene vođe, inicijatori, lideri - one su prve kao što je i njihovo slovo prvo. Od detinjstva su nezavisne, odlučne, aktivne i ambiciozne. Vole da vode druge ljude - to se manifestuje u svim oblastima: na poslu, kod kuće i u ljubavi. Nerado se prilagođavaju tuđim željama, gotovo uvek rade po svom. One vole hedonistički način života, podložne su laskanju i pohvalama - uživaju u komplementima. Kada osnuju porodicu, postaju njeni brižni čuvari.

B

Žene čije ime počinje na slovo B odlikuje stabilnost, pouzdanost, svrsishodnost. Takva žena teži pravom uspehu i bogatstvu, i ima ozbiljna sredstva za postizanje želja. Ipak, ispod njenog ambicioznog srca krije se romantičnost i osetljivost, često su introvertne u svom temperamentu. Imaju sklonost ka ekstremnim sportovima, uzbuđenjima i lako preuzimaju rizik.

V

Žene čije ime počinje ovim slovom imaju veliku intuiciju. Ponekad se čini da unapred predviđaju sve događaje oko sebe. U isto vreme, često se dešava da ih bogata mašta sprečava da razdvoje istinu od fikcije. Navikle su da sebi postavljaju visoke ciljeve i imaju dovoljno volje da ih ostvare. Mogu biti ljubomorne i posesivne, ovo je njihova mana. Kada vole, nikada ne varaju i vole celim srcem. Strastvene su u svemu što rade i odani su prijatelji.

G

Žena sa razoružavajućim osmehom. U stanju je da oraspoloži drugu osobu za tren oka, često je omiljena u društvu. Intelektualno nadarena - voli da radi posao koji od nje zahteva kreativnost i inteligenciju, pamćenje, mentalnu aktivnost. Vrlo su pažljive prema svima. Sklone su perfekcionizmu.

D

Ove dame su pragmatične i vrlo prizemne u svojim težnjama. Previše tvrdoglavi, zbog čega često "skliznu" na putu do svog sna. Postižu lako ciljeve jer veruju u sebe. Ipak, ne trpe kritiku i teško preuzimaju greške. U ljubavi teže zrelosti i iskrenoj posvećenosti, pa pažljivo biraju partnere. Vrlo su šarmantne, a u porodičnim odnosima omiljene i brižne.

Đ

Izdržljivost i snaga. Njihov glavni životni princip: ili sve ili ništa. Ipak, iza ledenog brega može se skrivati pojačana osetljivost. Iako se snažno suočavaju sa problemima, neke stvari ih mogu pogoditi i više nego što pokazuju. Vrlo su pouzdani i odani prijatelji - nikada ne odaju tajne. Istovremeno, oni sami ostaju vrlo tajnoviti i misteriozni. Prirodno su veoma atraktivne i šarmantne.

E

Osećaju potrebu za stalnom komunikacijom i razmenom novih ideja. U ljubavi teže savršenstvu, pa se mogu razočarati, ali kada pronađu pravog partnera, čeka ih bajka. Ipak, najvažnije im je da imaju slobodu, kako u ljubavi, tako i u poslu. Najviše im odgovaraju poslovi na kojima mogu da napreduju i šire znanja.

Ž

Ovo su žene koje uvek imaju veliku misiju, ali mogu imati i previše romantizovane ideje o sebi. Šarmantne su i autentične, ali vrlo lako prelaze granice. Vole kad im događaji idu svojim tokom, teško prihvataju promene u životu. Postižu profesionalni uspeh ako ne odlažu stvari. U ljubavi postaju nežni i pažljivi, sposobni da usreće sve koje vole.

Z

Sanjari. Uz pomoć svoje bogate mašte, često pokušavaju da se izoluju od stvarnosti (posebno u teškim, problematičnim situacijama) i žive u svom imaginarnom svetu. Kroz ružičaste naočare sve okolo zaista izgleda ružičasto, a i sami se osećaju srećnije. Ali nespremnost da se preuzme minimalna odgovornost sprečava čoveka da napreduje i u ljubavi i u profesiji. Vole da budu u centru pažnje, ali nisu narcisoidni. Dugo biraju životnog partnera, a kada ga pronađu žive za ljubav i nesebično je daju.

I

Talentovane, darovite žene koje ne samo da mogu postići određeni uspeh u umetnosti (od modne industrije do muzike), već uvek ostavljaju trag u oblastima kojima se bave. Gledaju svet širokim očima, pokušavajući da ne izgube iz vida i najmanji detalj. Unutrašnja potreba za duhovnošću podstiče ih da stalno napreduju.Otvorene su i iskrene, u komnikaciji se služe samo istinom, čak iako je ona bolna.

J

One su snažni, energični lideri, oprezni, promišljeni i analitični. Poput sunđera, upijaju potrebne informacije, imaju odlično pamćenje i sposobnost učenja stranih jezika. Žene sa početnim slovom J su veoma strastvene, sa bogatom ljubavnom i seksualnom maštom. Vole da udovolje sebi, ali nisu sebične. Imaju razvijeno samopouzdanje.

K

Kreativni ljudi koji nisu navikli da razmišljaju šablonski i ponašaju se kao i svi drugi. Uvek će pronaći način da pokažu svoju originalnost i daju oduška fantazijama. Nikada neće pristati na monoton, nezanimljiv posao, čak i ako obećava odličnu zaradu. Bogata mašta ne sprečava ih da kritički i racionalno tretiraju svoj lični život - vrlo su selektivni u izboru prijatelja i partnera. Zbog straha od razočaranja često izbegavaju nove šasne u ljubavi. Vode zdrav način života.

L

Životi ovih žena su usredsređeni na lepotu, kako na spoljašnju, više na unutrašnju. Imaju izuzetne umetničke sposobnosti, urođenu gracioznost. Iskrene, strpljive, velikodušne. Teško prihvataju vlastite greške. U ljubavi su posvećene, ali zahtevaju da im partner jednakom merom uzvrati ljubav. Ne trpe ograničenja slobode, poštuju i cene sebe.