Svakodnevno smo suočeni sa bezbroj informacija koje nas iscrpljuju. Kada dodamo stres, obaveze, zvonjavaju telefona i multitasking - nije neobično što smo bez energije. Skrolovanje društvenih mreža, razgovaranje telefonom sa poslovnim partnerima ili klijentima, čitanje vesti – sve više informacija je u našem umu, a to ponekad može da bude jako stresno i opterećujuće.

Vreme je da se „isključite“ sa svih uređaja, izolujete od Interneta, portala, objava na mrežama, i posvetite sebi – svom blagostanju, zdravlju, emotivnom i duhovnom razvoju. Vodimo vas na mesto gde je to moguće!

Slovenija je oaza mira i isceljenja! Bogata termalnim izvorima, sa čak 13 sertifikovanih prirodnih spa rizortova koji imaju brojne blagodeti po organizam i relaksaciju - ova zelena zemlja najlepše prirode sinonim je za dobro zdravlje. Takođe, Slovenija je mesto na kojem možete doživeti bogat wellness tretman, masaže, negovanje kože, opuštanje uma od negativnih misli i povratak u stanje harmonije sa unutrašnjim bićem. Trenuci posle kojih se osećete preporođeno, oslobođeno, puni lakoće.
Zbog toga je Slovenija savršena za digitalni i mentalni detoks! Čarobna priroda Slovenije pruža sve uslove za boravak u netaknutom okruženju, kao i raznolike krajolike sa svim svojim blagodetima Panonske nizije, kraškog regiona, Alpa i Mediterana. Zvuci prirode postaće najlepša muzika za vaše uši, dok vežbe disanja na svežem vazduhu doneće vam harmoniju i mir. Šetajte kroz divne zelene predele, istražujte, budite aktivni, vozite bicikl... Sjedinite se sa prirodom, otpustite negativnu energiju i probudite ono najbolje u sebi.

Slovenija spa putovanje006.jpg
Luka Karlin 

U detoksu tela i uma može vam pomoći selfness program - jedinstven koncept lečenja koji sjedinjuje fizičko, mentalno zdravlje i energiju. Uz razne ajurvedske tretmane, zvukove gonga, pivoterapiju, masaže medom, meditaciju na otvorenom... Ceo selfness program posvećen je tome da zaronite duboko u sebe i osvestite koliko je važno da svakodnevno brinete o svom zdravlju i blagostanju. Poklonite sebi trenutke opuštanja, vratite sebe u stanje energetske ravnoteže kako biste bili spremni za nova životne pobede i avanture.

Jedan od novih trendova u turističkoj ponudi Slovenije jeste šetnja šumom. "Forest selfness" u Cerknu podrazumeva šetnje šumom i livadskim pašnjacima, uživanje u prirodnimn mirisima i zaustavljanje na određenim mestima na kojima učite kako da iskoristite lekovitu moć prirode.

Slovenija spa putovanje005.jpg
Ciril Jazbec 

Joga je jedna od vodećih tehnika opuštanja, a u Slovniji postoji više mesta na kojem možete praktikovati omiljene joga poze. Praktikovanje joge na svežem alpskom vazduhu, na mirisnim pašnjacima i u potpunom zagrljaju neverovatne prirode Logarske doline, biće jedinstven doživljaj. Idite gondolom do Kanina i meditirajte na 2 200 metara nadmorske visine, dok će joga pored Bohinjskog jezera i pored jezera Jasna,u podnožju alpskih vrhova, pružiti osećaj pozitivne energije kakvu do sada niste osetili.

Slovenija spa putovanje004.jpg
Ciril Jazbec 

Šum talasa i blagotvorna mešavina mirisa soli i mediteranskog rastinja opuštaju sami po sebi, čineći da zaboravite na sve brige i probleme. Ali more ima i mnoge druge blagodeti koje pozitivno utiču na naše zdravlje i blagostanje. To možete doživeti kroz talaso terapiju, koja se u velikoj meri primenjuje u termalnim i wellness centrima na slovenačkom primorju. Priuštite svom telu bekstvo od stresne svakodnevice i uđite u svet jedinstvenih spa tretmana!

Slovenija spa putovanje001.jpg
Ciril Jazbec 

Osetite sve lepote, blagodeti i lekovitu energiju Slovenije, darova prirode koji će regenerisati vaše telo i duh! Više o turističkoj ponudi Slovenije možete pročitati OVDE!

Slovenija spa putovanje003.jpg
Jaka Ivančič