Mnogi stari filmovi se zaborave, ali neki citati iz njih se dugo pamte i ostavljaju neizbrisiv otisak u našim srcima. Podsećamo vas na neke od najlepših, sentimentalnih i nepravedno zaboravljenih citata iz filmova, sa glavnim akcentom na ljubav:

 1. "Jednog dana ćeš znati šta je prava ljubav, i gorka je i slatka; Mislim da je gorčina bolje ceniti slatkoću." ("Vanilla Sky")
 2. "Kada shvatite da želite da provedete ostatak života sa nekim, želite da ostatak života počne što je pre moguće."("Kada je Hari sreo Seli")
 3. "Biće poezije u mom životu. I avanture. I ljubav. Ljubav je glavna stvar. Ne veštačka senka ljubavi, već ljubav koja preobražava život. Spontano, neposlušno, kao srčani udar. Doći će – ili smrt ili radost." ("Zaljubljeni Šekspir")
 4. "Ako ste čovek, onda volite osobu, a ne neki eterični san." ("Formula ljubavi")
 5. "Zaboravili smo kako da radimo velike dobre gluposti. Prestali smo da se penjemo na prozore žena koje volimo." ("Ironija sudbine, ili uživajte u kupanju")
 6. "Strah ima ogromnu moć – oduzima vam slobodu izbora. Sada pustite da strah odlučuje umesto vas, a onda će vas taj isti strah ponovo naterati da se predomislite. Ne morate ništa da radite iz straha." ("More iznutra")
 7. "Nije važno kako se ljudi upoznaju. Možda su iz potpuno različitih svetova, nikada ne idu istim putevima, ali jednog dana se sudare i njihovi životi se menjaju." ("Potera")
 8. "Bili smo zajedno - zaboravio sam ceo svet." ("Oprosti mi za ljubav")
 9. "Ako žena nešto želi, onda joj to svakako moraš dati, inače će ona sama uzeti." ("Čovek sa Bulevara Kapucina")
 10. "Ako je Amelie odlučila da sanja i živi u svom zatvorenom svetu, to je njeno pravo. Jer uništavanje života je neotuđivo ljudsko pravo."
 11. ("Čudesna sudbina Ameli Pulen")
 12. "Život je kao kutija čokolade: nikad ne znaš šta ćeš dobiti." ("Forest Gamp")
 13. "Postoje dve nevolje u životu: prva nikada nije ostvarivanje svojih snova, druga je postizanje njih."("Gospodin Niko")

(Sensa)

BONUS VIDEO:

PSIHOLOG OTKRIVA KAKO PREPOZNATI SIMPTOME ZLOSTAVLJANJA Internet nasilje postaje epidemija! Posledice ćemo tek videti  Kurir video