Da li želite da znate kakav je vaš pravi odnos prema svetu i ljudima oko vas? Nemoguće je da duboko prodremo u psihu i srce druge osobe i da spoznamo tu sebe, ali istina je da možemo da se uzpoznamo sami sa sobom.

Predstavljamo vam kratak i jednostavan testličnosti od 3 pitanja za koji vam ne treba duže od 5 minuta. Test se zasniva na podsvesti, a Sigmund Frojd, osnivač psihologije i psihijatrije, smatarao je da u dubini naše svesti leži riznica informacija, oblast koju je nazvao podsvest. On je tvrdio da ovaj podsvesni um sadrži odgovore na mnoga složena životna pitanja.

Prema Frojdu, podsvest ima ogroman uticaj na naše postupke i misaone procese. Ona služi kao tihi arhitekta našeg ponašanja, oblikujući naše odluke i reakcije na načine kojih često nismo svesni. Prema Frojdu, kroz istraživanje i ovog misterioznog unutrašnjeg ja, stičemo uvid u motive i želje koje upravljaju našim svesnim postupcima.

Test u nastavku može da ukaže kako se ponašate prema sebi i drugima. Pripremite list papira, olovku, pokušajte da se opustite i uklonite sve smetnje. Imate 3 pitanja, pročitajte svako pitanje i zapišite odgovor. Najvažnije je da budete što iskreniji. Odgovorite na pitanja jedno po jedno, a zatim pogledajte rešenja (ona će biti na samom kraju članka).

1. Koja je vaša omiljena boja i zašto?

Kada primetite boju, morate biti sigurni da kažete zašto vam se sviđa ta boja. Vaš odgovor može uključivati prideve koji opisuju ovu boju. Na primer, volim žutu boju jer je energična i veoma pozitivna. Ne zaboravite da zapamtite ove reči ili još bolje da ih zapišete kako biste ih kasnije mogli koristiti.

2. Koja je vaša omiljena životinja i zašto?

Zatim se zapitajte koja vam je životinja omiljena i zašto ste izabrali tu životinju. Opet, razlog bi trebalo da bude ograničen na dva prideva koji opisuju osobine te životinje zbog kojih vam je oan draga. Na primer, volim pingvine jer deluju pouzdano, verno i bez žurbe. Da biste dobili rezultate, zapišite dve reči kojima ste opisali životinju.

3. Šta volite da vidiš u prirodi i zašto?

Poslednje pitanje je šta volite da vidite u prirodi i zašto vas to privlači. Na primer, jako volim nebo, posebno pri zalasku sunca ili usred noći, jer predstavlja misteriju i spokoj.

Šta znače vaši odgovori?

1. Vaša omiljena boja

Dva prideva koja odaberete za svoju omiljenu boju pokazuju kako vas drugi vide. Takođe vam govore koje reči ili ideje povezuju sa vašom ličnošću kada razmišljaju o vama.

2. Vaša omiljena životinja

Reči koje odaberete da definišete svoju omiljenu životinju govore vam šta podsvesno tražite od partnera. Bilo da ste svesni toga ili ne, skloni ste da tražite partnera koji poseduje ove karakteristike.

3. Šta najviše volite u prirodi?

Treće, ono što volite da vidite u prirodi pokazuje kako posmatrate život.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Test Ličnosti TikTok/mia_yilin