Verovatno vam se puno puta u životu desilo da vas je unutrašnji osećaj upozoravao da nešto nije dobro, ali ste to ignorisali. A kasnije ste uvideli da vas intuicija ipak nije prevarila. Niko ne može da definiše o čemu je tačno reč, mnogi smatraju da je to mentalni odbrambeni mehanizam koji služi da nas zaštiti od neprijatnosti. Stručnjaci su naveli sledećih 5 stvari koje ukazuju da ignorišemo intuiciju.

1. Stalno vam se ponavljaju iste situacije

Kada ne slušamo intuiciju, dešava se da se konstantno nalazimo u začaranom lavirintu istih negativnihsituacija koje se ponavljaju. Kao da život želi da nam poruči da će nam se to iznova dešavati dok konačno ne uvidimo istinu. Ako uvek privlačite nekvalitetne osobe koje se ponašaju po ustaljenom obrascu kao i sve osobe pre nje, u vidu toga da su toksične i manipulativne, koje vas uvek ostavljaju povređenim, onda je to znak da ignorišete unutrašnjji osećaj koji pokušava da vas upozori.


2. Odbacujete svaki negativan signal upozorenja koje vam telo šalje

Kada dobijete negativan osećaj o nekoj osobi ili situaciji, brzo odbacujete misao kao iracionalnu i glupu. Ponekad se stvarno trudite da ubedite sebe da je sve u redu. Upravo sam ga upoznao. Kako sam mogao da znam da nije dobra osoba? Moram prvo da ga upoznam. To je tipična situacija. Šta bi moglo poći po zlu? Samo sam uznemiren. Zvuči vam poznato? Ovakve misli se često pojavljuju u vašem umu kada vam se predosećaj ispolji kroz fizičku reakciju, da to ne možete objasniti logikom. To se dešava zato što ne verujete svojoj intuiciji. Kada nemate čvrste dokaze da je neko loša osoba ili da je situacija opasnija nego što se čini, jednostavno ignorišete svoj instinkt, a to ne treba da radite.

3. Neodlučni ste i nepoverljivi prema sopstvenoj proceni

Pošto ste se odvojili od intuicije, teško vam je da verujete sebi. Nikada niste sigurni u svoje odluke i više volite da dobijete nečiji savet pre nego što donesete odluku. Takođe provodite puno vremena vagajući opcije i preterano analizirajući sve. Zbog neodlučnosti zbegavate i najmanji rizik I ostavljate stvari onakve kakve jesu. Kao rezultat toga, ponekad se osećate kao da ste zaglavili u kolotečini. Sve ovo proizilazi iz nepoverenja prema sebi, svojoj intuiciji i samom životu. Toliko se plašite da napravite pogrešan izbor i ne uspete da na kraju ne napravite nijedan.

4. Bežite od suočavanja sa negativnom realnošću i pravite se srećni

Kada bi vas pitali da li ste srećni, šta biste rekli? Da li bi odgovor bio potvrdan ili biste morali da razmislite? Kada sve vreme ignorišete svoju intuiciju, na kraju lažete sebe, da ste zadovoljni svojim životom, da je sve u redu i da uživate. Svaki put kada se osećate tužno ili neispunjeno, odmah preskočite ova osećanja i ponašate se kao da ne postoje. Jedini put ka sreći jeste da budete iskreni sa sobom i da skupite hrabrost da se suočite sa stvarima koje vas uznemiravaju. Tek ćete tada postići kontrolu nad sopstvenim životom.

5. Osećate se tenzično i konfuzno

Osećate da niste u harmoniji sa sobom, ne možete da se fokusirate i stalno ste rasejani. To se obično dešava kada vas nešto duboko tišti i muči, ali ni ona sama ne zna da otkrije pravi razlog tome. Verovatno vam se dogodilo da ste ignorisali određenu situaciju, koja je ostavila negativne posledice. Pokušajte da ponovo pronađete ravnotežu mira u sebi, kroz određene aktivnosti koje će vam prijati, kao što su joga, meditacija ili čitanje.

BONUS VIDEO: 

Oslobodite se mišljenja drugih ljudi description: Ako stalno brinete šta drugi misle o vama odgovorite sebi na ova pitanja TikTok/drjuliesmith

 Izvor: Sensa