Svakodnevne aktivnosti kao što su kuvanje, uređenje stana, igra sa detetom ali i rešavanje problema na poslu mogu da budu kreativne aktivnosti. Kreativnost imamo svi, razlika je u tome u kojoj meri joj dopuštamo da nam oplemeni život.

Kako da rešite probleme? Prvo mi nacrtajte kako pravite tost...

1. Fleksibilnost

Kreativni stil života podrazumeva fleksibilnost u mišljenju i visok stepen otvorenosti prema životu - novim događajima, ljudima, spoznajama. To znači shvatanje problema kao prirodnih životnih pojava i prijateljski stav prema promenama, makar nam se one isprva činile nepovoljnima.

2. Istraživanje

Ovakav stil života zahteva želju za upoznavanjem i istraživanjem ne samo svetle, nego i tamne strane života. Doživotni lični razvoj i upoznavanje života je nekad jedino što u raznim periodima može učiniti da se osećamo živima.

3. Promene

Suočavanje s problemima i otvorenost za promene čine da osećamo da smo deo životnog toka. Afirmativan stav prema problemima i promenama podiže nas na položaj kreatora sopstvenog života.

Zašto je ljubav izvor najdublje, najveće i najsnažnije moći (i kako da je probudite)...

4. Strast

Sa kojom možemo da pristupimo kreiranju novog jela, uređenju sobe, smišljanju poklona, uživljavanju u igru ili aranžiranju buketa cveća mnogo je manja kada smo emotivno ograničeni lošim odnosima ili robovanjem poslu koji nas nimalo ne zanima. Frustracije koje donosi privatni ili poslovni život možemo shvatiti kao podsticaj na transformaciju.