Helena Kristensen - danski model i fotograf (rođena 1968.) - bila je kreativni direktor magazina Najlon, dizajnirala je odeću ali je takođe bila angažovana i u mnogim dobrotvornim akcijama i organizacijama. Tako je pružila i finansijsku podršku dobrotvornoj organizaciji za borbu protiv raka dojke. Međutim, njena kreativnost i borba za prave vrednosti nisu se zaustavili samo na tome.

A post shared by Helena (@helenachristensen) on Mar 18, 2017 at 4:50am PDT

Ovaj bivši Viktorijas Sikret Anđeo i kraljica lepote, u saradnji za danskom komanijom Message Earthstvara ekološku čaroliju. Naime, Helena je kreator kolekcije čestitki pod nazivom HELENA CHRISTENSEN GREETING CARDS. Njene izvanredne fotografije prirode, uz prigodne poruke, našle su mesto na ekološkim čestitkama danske komapnije Message Earth, koje se štampaju na kovertama i karticama izrađenim od stroprocentno recikliranog papira, te u procesu njihove proizvodnje nijedno drvo nije posečeno. Štampa na čestitkama je od prirodnog mastila dobijenog iz povrća, dok su omoti u kojima se čestitke nalaze sačinjeni od 100% biorazgradive plastike.

Za ceo koncept i ideju treba da se zahvalimo osnivaču Message Earth kompanije - dr Suzani V. Borg - koja je zahvaljujući svojim idealima i istraživačkom duhu započela saradnju sa velikim brojem talentovanih ljudi (fotografa, dizajnera, savetnika itd.) u želji da istakne značaj pitanja održivog razvoja i ekološke osvešćenosti.

Spojivši talenat, kreativnost i angažovanost lepe Helene Kristensen sa ekološkom filozofijom, danskim dizajnom, idejom održivog razvoja i dirljivih poruka, stvorene su inspirativne čestitke čije su poruke ljubavi upućene planeti Zemlji. Ljubitelji eko-dizajna tako sada mogu da pošalju pozitivne misli i inspirativne poruke ljubavi našoj planeti.

Šta ove čestitke čini dodatno posebnim? Naime, na svaku 20. prodatu čestitku, danska komapanija Message Earth donira novac za sadnju drveta.

Proizvodi Message Earth kompanije, koji ciljano imaju jedinstvenu formu i izraz, su biorazgradivi, dok se za proces njihove proizvodnje koristi minimum hemikalija. S obzirom da svaki Danac godišnje baca oko 180 kg ambalažnog otpada, kompanija se trudi da smanji količinu ambalažnog otpada praveći minimalistička pakovanja. Proizvodeći na lokalnom nivou ove eko-dizajnirane kreacije, kompanija takođe smanjuje i troškove transporata i što je još bitnije, emisiju štetnog ugljen dioksida.

Slanjem eko-dizajnirane čestitke, sveski, kartica i postera, uživamo u danskom ekološkom dizajnu globalno šireći svest o važnosti održivog razvoja uz duhovite, inspirativne i pozitivne poruke ljubavi našoj jedinoj planeti - Zemlji.

Izvor: Lovesensa