ISKORISTITE MOĆ BOJA ZA BOLJE RASPOLOŽENJE: Prava nijansa vas može osnažiti, motivisati ili umiriti - saznajte kako

Boje igraju važnu ulogu u našem raspoloženju, jer utiču na nas svojim energetskim talasima. Određena boja se može koristiti za poboljšanje raspoloženja ili za jačanje emocionalnog stanja.

Shutterstock

Okružite se čistim bojama različitih tonova koje vas inspirišu i uzbuđuju, motivišu ili čine srećnim.

Plava je univerzalna boja lečenja i povezana je sa izražavanjem, komunikacijom i intuicijom. Plava je boja duhovnosti, povezuje se sa mirom i jasnoćom. Pomaže nam da snizimo krvni pritisak, smiruje srčani ritam, telo i um. Povezana je sa organima kao što su oči, uši i nos, a zauzvrat je povezana sa čulima vida, mirisa i sluha.

Zelena je boja mira jer ublažava anksioznost i generalno smiruje. Zelena boja nam pomaže da uravnotežimo svoj um i telo. Boja prirode je prijatna, nenametljiva, simbolizuje regeneraciju i rast. Promoviše ravnotežu, udobnost i posebno je korisna za pluća, srce i  cirkulaciju.

Crvena je boja životne vitalnosti i okrepljenja. Crvena boja povećava naš adrenalin i podiže krvni pritisak. Crvena boja nam pomaže da povećamo životnu energiju, vitalnost i ublažava malodušnost.

Ružičasta je boja naklonosti i ljubavi. Ružičasta je mešavina bele i crvene - dakle, mnogo ljubavi!. Ružičasta je ženstvena, saosećajna i  boja koja štiti i može da podstakne osećaj sreće.

Ljubičasta podstiče unutrašnju snagu i rast, psihički i mentalni. Ova lekovita boja je povezana sa percepcijom, višom svešću, mistikom i vizijom. Sa zdravstvenog stanovišta, ova boja ima blagotvoran uticaj uglavnom na naš mozak i nervni sistem.

Zlatna boja ukazuje na znanje, moć, nadu, radost i bogate mogućnosti. Zlatna boja je povezana sa najvišim sferama. Ona ima frekvenciju više zaštite, a znači potpunu integraciju i duhovnu službu.

Srebro je boja duhovne ljubavi i čistote. Izgleda kao srebrna kiša i povezuje se sa visokim nivoom energije duše, često transcendentalne. Srebro kombinuje znanje sa svešću.

Smeđa boja predstavlja zemlju, dom, ozbiljnost i stabilnost. Smeđa boja je mešavina crvene i žute i često se nalazi u auri pojedinca koji se nalazi u periodu tranzicije ili promene života.

Narandžasta je topla lekovita boja povezana sa osećanjima radosti i sreće. Svojom svetlom i toplom snagom, narandžasta pomaže da ojačamo imuni sistem, poboljšamo blagostanje, a takođe i povećamo apetit.

Žuta je svetla i vesela boja sunca, koja detoksikuje telo i um. Žuta je posebno preporučljiva i lekovita za osobe koje imaju problema sa kožom, inače efikasno inspiriše i kreativne ideje. Žuta boja se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa nesanicom.

Izvor: Sensa.si

BONUS VIDEO:

FREKVENCIJA 777Hz DONOSI MIR BLAGOSTANJE I JAČA INTUICIJU: Zatvorite oči i zamislite želju dok slušate ovu melodiju (VIDEO)  YouTube