Glumica Monika Beluči važi za jednu od najlepših žena na svetu, a prirodna lepota, dostojanstveno starenje i, kako je glumica nekoliko puta istakla, izbegavanje dijeta, čini da mnoge žene budu inspirisane njenim stavovima i ritualima lepote.

Koja je tajna ženstvenosti prema Monici Beluči: "Ženstvenost je, pre svega, stvar intelekta", istakla je glumica u jednom intervjuu i dodala " prava ženstvenost ima mnogo maski, a ovo nikako nije pitanje oblika ili veličine."

Beluči veruje da, pre svega, ženstvenost leži u "stanju duha, odnosima sa samim sobom", a kasnije i sa ljudima oko sebe, jer ako ste sigurni u sebe, onda se to samopouzdanje prenosi na okolinu i čini da budete u očima drugih posebno privlačni i harizmatični.

"Prava lepota počinje tamo gde prestaje da savršenstvo". Sve ono što je kod vas auentično, unikatno jeste ono što vašem izgledu dodaje živost i šarm.

"Našminkati usne jarko crvenim karminom znači pokazati snagu svoje ženstvenosti," zaklkučila je Monika Beluči.

Crveni karmen je oduvek simbol ženstvenosti, strasti, sampouzdanja, smelosti... U skladu sa tim, glumica je u jendom intervjuu ispročala - "Veoma je dirljivo setiti se kako je moja baka, sa 80 godina, farbala usne pre nego što je izašla iz kuće. I to je bilo smelo: pokazala je da i dalje želi sebi da ugodi i da bude mlada . Biti ženstveno je moguće u bilo kom uzrastu. To se oseća se na energetskom nivou."

Bez obzira na godine, veličinu, težinu, garderobu, da li imate šminku ili ne, uvek sa ponosom zračite moćnom ženskom energijom. Ona je jedan od najsnažnijih u Univerzumu!

Izvor: Sensa