Najlepša farbana jaja za Uskrs su ona skuvana sa ljuskama crnog luka, tvrde mnoge naše čitateljke, piše Lepa & Srećna.
Međutim, svi vole i kad se tradicionalni recept malo dopuni, naročito ako se uz prirodne boje može dobiti i neka nova, lepa šara.
Nama se dopao predlog simpatične ruske blogerke Elene, koja je recept dobila od svoje bake. Elena pripremi različite biljke i cvetiće, baš kao i mi, ali uz to obavezno koristi i neobične tračice od čipke ili pletiva, ali i pirinač i drugo zrnevlje.
Posebno dekorativnu šaru dobije tako što običan kanap obmota oko jajeta nekoliko puta, a pirinač daje sitne pege tako da jaja deluju veoma prirodno.
Poseban efekat Elena dobija zahvaljujući listovima fizalisa (peruanska jagoda). Oni ostavljaju otisak nalik mermernim šarama, a kako kaže ruska blogerka, sličan izgled može se postići i listićima lukovine.
Što se tiče postupka, isti je kao onaj koji praktikuju srpske domaćice - željeni detalji se pritisnu uz koru jajeta pa se pažljivo jaje uvuče u najlon-čarapu. Stegne se kanapom s jedne i s druge strane i sve je spremno za kuvanje u lukovini.
Izvor: Lepa & srećna
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi