Sastojci:

  • 1 dl limunovog soka
  • 2 kašičice peršuna
  • 1,5 dl destilovane vode
  • 0,5 dl. 70postotnog alkohola

Priprema:

Listove peršuna usitnite, prelijte destilovanmom vodom i alkoholom. Protresite teglu zatvorite i ostavite da odstoji preko noći.

Sutradan tečnost procedite i dodajte limunov sok. Losion čuvajte u tamnoj bočici, u donjem delu frižidera. Losion nanosite jednom do dvaput dnevno (ujutru i uveče) na čistu kožu. Možete se umiti posle sat-dva, ali nije neophodno.

Ukoliko imate suvu kožu, napravite losion bez alkohola:

  • 25 gr svežeg peršuna
  • 2 dcl vode
  • 3 dcl mineralne vode

Peršun prokuvati u dva decilitra vode, pustiti da se ohladi u zatvorenoj posudi, a zatim držite otklopljeno 30 minuta. Procediti i dodati mineralnu vodu. Losion čuvati na hladnom mestu u tamnoj bočici.

Izvor: Coolinarika