Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borba protiv celulita: kako se najefikasnije rešiti pomorandžine kore

Borba protiv celulita nije vezana samo za početak leta jer mi ga vidimo i osećamo tokom cele godine. Važnije od estetike jeste da celulit nastaje kao rezultat niza procesa koji se odvijaju u telu i tako mu je potrebno pristupiti: ...

  Izvor: Žana Šišić

Često mislimo da se problem pomorandžine kore javlja samo kod gojaznih osoba, međutim, ovo ni izdaleka nije tačno. Celulit pogađa 80 – 90 odsto žena u postpubertetskom periodu. On se najčešće nalazi u predelu stomaka i nogu, gde je broj masnih ćelija na telu čak do pet puta veći. Tačan uzrok za nastanak celulita se još uvek ne može pozdano odrediti i postoji više faktora.

Celulit je, pre svega, rezultat interakcije koja se dešava u vezivnom tkivu koje je preslabo ili pretanko i omogućava da se nagomilano masno tkivo prikaže kroz kožu. Kod žena su ćelije masnoće u vezivnom tkivu poslagane vertikalno i češće izviruju ka površini kože te ih vidimo kao celulit. Kod muškaraca ovo tkivo koje povezuje kožu i dublje slojeve ima poprečnu građu što objašnjava i manju pojavu celulita.

Povezane vesti

S obzirom da je za žene celulit veliki estetski problem, osmišljeno je i bezbroj pristupa da se on ublaži i odstrani. „Važno je znati”, kaže naša sagovornica, Sandra Gračanin, „da se ne može koristiti samo jedan metod i očekivati uspeh. Celulit je dogotrajan i uporan problem i uvek mu se mora prići sa više strana.”

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj