Tajnu crnogmelema čine prirodni sastojci - ulje semenki bundeve i pčelinji vosak. U istraživanju '"Fizičko-hemijska svojstva ulja semenki bundeve i lečenje akni vulgaris'' analizirao se uticaj ovog ulja na kožu i njegova delotvornost protiv akutnih i hroničnih upalnih procesa kože. U istraživanju su prikazane fotografije ljudi prije i posle korišćenja melema i evidentno je poboljšanje kože lica nakon samo tri tretmana uljnim ekstraktom i to u 95 posto slučajeva.

Ulje bundeve jako je bogato antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože i ima visok nivo masnih kiselina. Ove hranljive supstance štite kožu od oštećenja i povećavaju njenu elastičnost. Sadržaj vitamina E u ulju bundeve takođe je visok, a upravo je taj vitamin poznat kao "vitamin lepote". Čini kožu mekanom i glatkom Ako želite kožu kao beba, ovo ulje daće vam najbolji rezultat. Ono može da se koristi za sve tipovekoža.

Potrebno je:

  • kašika ulja bundeve
  • puna kašičica meda
  • 2 kašike šećera
  • pola šolje jogurta

Priprema:

Sve sastojke što bolje izmiksajte, držite na licu 10 minuta i isperite kasnije mlakom vodom. Na kraju možete naneti vašu redovnu kremu za lice. Za hidriranu, meku, sjajnu, blistavu kožu koristite masku za lice barem jednom nedeljno.

Izvor: Super žena/Espreso