Podočnjaci ili tamni kolutovi oko očiju čine da izgledamo starije, umorno i iscrpljeno, piše Lovesensa.

Najčešće do podočnjaka dolazi zbog nedostatka sna, stresa, alergija, genetske predispozicije ili određenog oboljenja.

Čak iako se dovoljno naspavaju i neguju svoje lice, neke dame ne uspevaju da se oslobode tamnih kolutova koji ugrožavaju samopouzdanje. Sa druge strane, izraženije podočnjake teško je sakriti šminkom.

Predlažemo vam tri recepta za maske protiv podočnjaka od prirodnih sastojka:

1. Maska od mleka i sode bikarbone

U blender sipajte 4 kašike svežeg mleka i 2 kašike sode bikarbone. Miksajte dok ne dobijete kremastu strukturu, a zatim masku stavite masku a malo odstoji u frižideru. Nanesite masku na podočnjake, ali pazite da ne dođe u kontakt sa očima. ostavite da odstoji na licu oko 20 do 25 minuta, a zatim sperite masku hladnom vodom.

2. Maska od bademovog mleka i meda

Bademovo mleko je prirodni hidrator kože i pomaže u prevenciji podočnjaka i dubokih bora. Kombinacija bademovog ulja i meda daje sjajne rezultate u borbi protv podočnjaka ako je koristite svako veče pred spavanje.

3. Maska od ananasa i kurkume

Pomešajte četvrtinu kašičice kurkume sa kašikom soka od ananasa. Nanesite masku na predeo podočnjaka i držite je na licu oko 30 minuta. Rezultati su vidljivi nakon dve nedelje korišćenja maske.

Napomena: Pre upotrebi maski konsultujte se sa svojim dermatologom jer svaka maska drugačije utiče na različite tipove kože!

Izvor: Lovesensa