Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DETOKS IZAZOV - 4. DAN: 3 načina da očistite svoju energiju

Proces detoksikacije se ne odvija samo u telu. Ne treba da zaboravimo moć energetske detoksikacije, a u sklopu Detoks izazova vam donosimo nekoliko predloga.

  Izvor: Foto: Shutterstock

1. Svesno disanje - vežba koja nas puni životnom energijom

Cilj svesnog udisaju izvlačimo stomak puneći ga vazduhom, zatim ulazimo u drugu fazu disanja širenjem donjih rebara i srednjeg dela grudnog koša. Treća faza se sastoji od gornjeg dela pluća i širenja grudnog koša, uključujući ramena, i pritom uvlačimo stomak. Izdišemo istim redosledom kojim smo udisali, stomak, srednji deo grudnog koša a zatim pluća i ramena.

2. Nežna masaža unutarnjih organa

Osim svog izuz disanja je da unesemo što više životne energije koju nazivamo prana. Prana je životna stvaralačka energija koja ispunjava svemir, a najbliža nam je ona koja deluje u našoj psihi i telu. Ona je pokretač naših misli, daje nam fizičku snagu, a pravilnim disanjem akumuliramo je u nervnom sistemu i mozgu, što nam pomažeda ostvarimo čudesne ciljeve. Pravilno disanje se sastoji od tri ritmična pokreta koji se nežno prelievaju jedan u drugi. Izvodi se tako da prietnog energetskog delovanja, pravilno disanje ima veliki efekati na fizičko zdravlje.

Dijafragma koja se prirodno pokreće vrši blagi pritisak na jetru, stomak i njegove organe. Takvi ritmički pokreti pretvaraju se u ježnu masažu unutarnjih organa. Napetost u grlu i vratu kao i u dijafragmi mogu ozbiljno ometati disanje. U trenucima straha, dijafragma reaguje tako što se grči, a učestalo grčenje dobar je preduslov za anksioznost i depresiju. U procesu energetske detoksikacije, disanje zauzima vrlo važno mesto, ono nas ujedno dovodi u potpuno stanje relaksacije. Nakupljeni emocionalni, mentalni i fizički stres stvara osećaj neprijatnosti, nemira kao i napetosti i grča u telu i mišićima.

3. Energetski detoks kod kuće

Energetsku detoksikaciju možete praktikovati i kod kuće tako što ćete najmanje 10 minuta svesno da dišete opuštajući deo po deo tela. Počevši od glave, mišića lica, vilice, vrata, ramena i tako redom do stopala. Udišete dok vas osećaj mira i opuštenosti preplavljuje a izdišete napetost, stres, nemirne misli. Nastojimo da umirimo um tako što smo fokusirani na disanje. Kada ste dovoljno opušteni, spustite svoju svest u centralni deo tela, srce. Potpuno se povežete sa srcem. Udišete srcem, izdišete srcem, pritom otpuštajući tugu, razočaranja, bol, sve stare potisnute emocije. Kada osetite duboki mir u svom srcu, možete krenuti sa sledećim organom, dopustite svoom unutarnjem osećaju da vas vodi. Spustite svest u svoju jetru, bubrege ili područje stomaka, otpuštajte bes, ljutnju, ogorčenost, zameranje, strahove. Da biste uravnotežili telo, važno je raditi i na gornjem i na donjem perifernom delu.

Energija se najbolje čisti kada smo zadovoljni sobom, odnosno kada negujemo svoje biće i spolja i iznutra.

Brend NIVEA donosi Naturally good liniju proizvoda za negu kože koja je inspirisana prirodom i može vam pomoći da budete prirodno lepi, zadovoljni svojim izgledom i usled toga emitujete i dobru energiju.

Svi proizvodi Naturally good linije sadrže 99% sastojaka prirodnog porekla, od kojih je 1 potpuno organski. Anti-age dnevna i noćna Naturally good krema sadrži u svom sastavu ekstrakt organskog čička koji pospešuje proizvodnju prirodnog kolagena i čuva mladolikost kože vašeg lica. Svakodnevnim korišćenjem ove kreme na prirodnoj osnovi uspećete da smanjite bore za samo dve nedelje.

anti-age
Izvor: Foto: PROMO

Kao što je važno da čistimo energiju, isto tako je važno da čistimo svoje lice, jer to je najvažniji preduslov za zdravu i lepu kožu. NIVEA Naturally good micelarni gel za umivanje i micelarna voda u sebi sadrže bio aloa veru koja osvežava i nežno čisti lice od šminke i nečistoća.

nivea-naturally-micelar 2
Izvor: Foto: PROMO

Brend NIVEA ovom linijom pokazuje koliko je važno da brinemo i o energiji same prirode kojoj dugujemo za mnoge blagodeti. Zbog toga je ova linija u pakovanjima od materijala koji se može reciklirati, a proizvodi su veganskog porekla.

Proces detoksikacije se ne odvija samo u telu. Ne treba da zaboravimo moć energetske detoksikacije, a u sklopu Detoks izazova vam donosimo nekoliko predloga.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj