Prekomerno zadržavanje vode u telu najviše se primećuje na rukama, zglobovima, kao i na licu i stomaku.

Osim što utiče na estetski aspekat, izbacivanje viška tečnosti je važno za zdravlje, a uz pomoć prirode i zdravih navika možemo podstaći da ovaj proces u telu dobro funkcioniše.

Preterano konzumiranje hrane koja u sebi sadrži natrijum može biti jedan od uzroka zadržavanje vode u organizmu. Preporučuje da smanjite konzumiranje soli i izbegnete previše slanu i prerađenu hranu punu konzervansa.

U svoj jelovnik uključite namirnice koje su bogate kalijumom, kao što su jagode, kajsije, paradajz, banane, papaja i mahunarke. Kalijum pozitivno utiče na održavanje krvnog pritiska i podstiče proces detoksikacije kroz izbacivanje viška tečnosti iz tela.

Takođe, redovno vežbanje, poput šetnje, trčanja, pilatesa ili joge, može ubrzati proces krvi i limfe kroz telo.

Artičoka ima važnu ulogu u održavanj zdravalja jetre i detoksikaciji celog tela. U prirodnoj medicini koristi se vekovima, pa su je stari Grci i Rimljani upotrebljavali za normalno funkcionisanje sistema oprgana za varenje i redukovanje količine tečnosti.

Ne zaboravite i na redovnu hidrataciju koja je neophodna za normalno funkcionianje metaboličkih funkcija i opšteg zdravlja. Preporučuje se da popijete oko 2 litra vode u toku dana, ali osim hidriranja tela iznutra, važno je da ga hidrirate i spolja, kroz svoju kožu.

Savršinu hidrataciju kože možete postiči uz pomoć kozmetičkih proizvoda koji u sebi sadrže veliki procenat prirodnih i organskih sastojaka.

NIVEA Naturally Good linija za negu kože lica i tela u potpunosti je inspirisana blagodetima prirode i sadrži 99% sastojaka prirodnog porekla. Kako bi bila u potpunosti u skladu sa prirodom, pakovanja u ovoj NIVEA liniji napravljena su od materijala pogodnog za recikliranje, sa znatno manje plastike. Pogodna je i za ljude koji su izabrali veganski način života jer ne sadrži namirnice životinjskog porekla i nije testirana na životinjama.

Za čišćenje, osveženje i svakodnevnu negu kože lica preporučujemo Naturally Goodmicelarnu vodu i gel za čišćenje koji u sebi sadrže organsku aloa veru. Nežno i dubinski čiste kožu lica od nečistoća i šminke. Imaju vrlo nežan i prijatan miris, otvaraju pore i pomažu da vaša koža ponovo diše.

U Naturally Good liniji možete pronaći i sjajne anti-age kreme koje utiču na smanjenje bore za samo 2 nedelje i sadrže 99% sastojaka prirodnog porekla. U dnevnoj i noćnoj varijanti, Naturally Good kreme protiv bora i linija bogate su ekstraktom organskog čička koji popešuje prirodnu produkciju kolagena i na taj način čuva mladolikost i elastičnost vaše kože.

Svakodnevno nanesite kremu na očišćenu kožu lica i sprečite pojavu novih bora i drugih znakova starenja.