Arapkinje su poznate po bajkovitoj lepoti, raskošnoj kosi, baršunastoj koži i očima koje kriju tajnu lepote. Iako mnoge od njih prekrivaju kosu, čak i lice, poznato je da se Arapkinje svrstavaju u najlepšeženesveta. Evo koja je tajna njihove lepote:

Nega kose - Tajna guste i sjajne kose arapskih lepotica je u temeljnoj nezi samo sa prirodnim sastojcima. Pre pranja kose, mnoge Arapkinje tretiraju kožu glave kefirom ili kiselim mlekom. Fermentisani mlečni proizvodi brzo obnavljaju strukturu kose, čineći je glatkom i sjajnom.

Boje za kosu - Najčešće preferiraju prirodnu kanu. Na sreću, lišće lavsonije (od njih se priprema kana) raste u izobilju u istočnim zemljama. A ako kani dodate basmu (drugu prirodnu boju), boja kose će postati duboko crna. Takođe, bezbojna kana je savršena kao maska za jačanje kose.

Crne oči - Oči uglavnom ističu oristeći antimonom kao šminku. Osim dekorativnih svojstava, antimon savršeno jača obrve i trepavice i čini boju kose svetlijom. Danas je antimon dostupan u mnogim kozmetičkim markama i u obliku ajlajnera i u prirodnom prahu.

Obrve i trepavice - Na Istoku guste obrve i beskrajno duge trepavice smatraju se standardom lepote. Arapske lepotice koriste za tretiranje obrva i trepavica prirodno usma ulje koje podstiče rast.

Nega lica - Za čišćenje kože lica, orijentalne lepote koriste prirodni tonik - ružinu vodicu. Danas je ovaj proizvod svima dostupan, a ima umirujuće dejstvo, ublažava upale i crvenilo kože. Kao prirodnu masku za sjaj i detoksikaciju kože lica koriste sok limuna,a mekša strana limunove kore (bela) može s eupotrebiti kao savršen piling.

Najpopularniji sastojak domaćih maski je kurkuma. Napraviti sami jednu takvu masku: pomešajte 3 kašičice brašna, prstohvat kurkume, 2 kašike ružine vodice i istu količinu mleka. Dobijenu kašu nanesite na lice, držite 20 minuta i isperite toplom vodom.

Nega tela - Turska kupatila i hamami osim što sjajno deluju na lepotu kože, odlični su i za zdravlje. U toplim kupkama i pod parom otvaraju se pore i čisti se koža. Najpopularniji piling za telo kod Arapkinja jeste talog kafe koji možete pomešati sa vašim gelom za tuširanje.

Parfemi - Verovatno ćete se iznenaditi: čak i najbogatije Arapkinje i dalje preferiraju prirodne mirise napravljene od tradicionalnih orijentalnih eteričnih ulja. Omiljeni sastojci su mošus, sandalovina, vanila, jasmin i ruža. Prirodni parfemi prave se iksljučivo na bazi ulja bez upotrebe alkohola, pa su mirisi postojani i nežni za kožu.

Izvor: Sensa