Nije da su izlazile iz mode, ali midi suknje su ipak doživele izvestan preporod posebno od kada ih je Kejt Midlton uvela na velika vrata. Dužina ispod kolena pa do srdeine listova je bila rezervisana obično za zrelije žene ali ne i u poslednih nekoliko godina kada se na tržištu pojavilo bezbroj krojeva i dezena od kojih svaki može dodatno da s eprilagodi i obliku tela ali i prilici.

Zašto volimo midis suknje? Ova dužina obezbeđuje savršen spoj između elegancije i udobnosti a može da se kombinuje uz praktično sve. U zavisnosti  od materijala odgovaraju svim godišnjim dobima i vremenskim uslovima.

Budući da upravo Kejt Midlton možemo najčešće videti u midi suknjama donosimo i nekoliko predloga za krojeve, dezene i opcije u kojima je ona zasijala u različitim kraljevskim prilikama.

1. Klasičan A kroj
Midi suknje A kroja i dalje dominiraju modnom scenom. Ovaj klasičan kroj je lako kombinovati i pristaje svim oblicima tela. Ističu struk i otkrivaju delikatne ženske listove i gležnjeve, posebno u kombinaciji sa elegnatnim salonkama. 

2. Plisirane suknje
Koji god stil da izaberete ne mmožete pogrešiti. Bilo da se radi o mekanim prelatima ili oštromplisiranju, ove suknje daju kvalitet svakoj kombinaciji. 

3. Midi suknje na preklop
Suknje na preklop su inače jako udoban komad garderobe koji se lako prilagođava svakom obliku tela i fantastično se kombinuju sa gornjim delovima i obućom. Njihov kroje je posebno laskav jer ističe žensku figuru na najbolji mogući način.

4. Kožna midi suknja
Varijanta midi suknje od kože je sjajna opcija i za formalne i opuštenije prilike, jer ton zadajete modnim detaljima: za dnevne varijante dovoljne su udobne patike i džemper od kašmira, a za formalnije bela košulja sa puf rukavima i salonke!

5. Zanimljivi printovi i dezeni
KOji god oblik midi suknje da ponesete on dolazi i u bezbroj dezena i printova. Izaberite one koji najviše pristaju vašem stilu i raspoloženju.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Suknja TikTok/ageorama