Tretman lica ledom jedan je od favorita poznatih dama, a među njima je i Irina Šajk. Naime, radi se o jednostavnom postupku stavljanja leda na lice. Oni koji su ga probali kažu da je odličan i kada je u pitanju smirivanje upalnih procesa.

Tretman hlađenja kože ledom, sve je popularniji i među influenserima. Zahvaljujući ovom triku, natečenost lica i podočnjaci nestaju u rekordnom roku. Osim toga, masaža podstiče cirkulaciju, pa se tretmanom postižu još efikasniji rezultati.

„Kada sam umorna ili se probudim sa natečenim očima, najbolji način da se rešim tog problema je masaža kockicama leda. Ovaj trik sam naučila od svoje mame i stvarno pomaže" , rekla je jednom Irina.

O čemu se tačno radi?

Glazura lica je tehnika koja se koristi u kozmetici i dermatologiji za poboljšanje stanja kože. Sve što vam je potrebno za ovu rutinu je samo jedan alat – ako ne želite da stavljate led na lice rukama, na tržištu postoje različiti valjci koje takođe možete koristiti.

Valjak za lice potrebno je staviti u zamrzivač na 20 minuta, a zatim ga koristiti. Ako koristite led, možete očekivati da će početi da se topi u nekom trenutku, a korišćenjem valjka to ćete izbeći.

Evo nekoliko razloga zašto je tehnika hlađenja jedna od najidealnijih za negu lica

  • Smanjuje oticanje: Hladnoća može pomoći u smanjenju otoka lica, posebno oko očiju. Led ili hladni predmeti mogu da stežu krvne sudove, smanjujući protok krvi i na taj način smanjujući otok.
  • Smanjuje upale: Terapija ledom smanjuje upalu na koži lica, što može pomoći kod akni, crvenila i drugih stanja kože
  • Poboljšava tonus kože: Hladnoća može poboljšati tonus kože tako što privremeno zateže pore, čineći kožu čvršćom i glatkom
  • Smanjuje crvenilo: Ako imate problematičnu kožu koja je sklona crvenilu, hladnoća pomaže u smirivanju iritacije i smanjenju crvenila
  • Osvežava kožu: Glazura za lice osvežava umornu kožu, posebno posle neprospavane noći ili dugog dana

Saznajte koja navika vam pravi duplo više bora.

BONUS VIDEO:

Doris, saveti za šminkanje MONDO/Uroš Arsić

Sensa hr/Sensa/A.S.