Iako imenom podseća na šarlatanski proizvod s početka prošlog veka, koji su putujući trgovci prodavali širom Amerike, reč je o ozbiljnoj kozmetičkoj industriji u čijem su asortimanu preparati na bazi ginka, belog luka i drugih prirodnih ulja a koji prolaze proveru eminentnih institucija.

Na tržištu postoji čitava linija kozmetičkih preparata na bazi zmijskog ulje: sapuni, šamponi, kondicioneri, kreme za negu kože. Inače, ulje se dobija od nekih vrsta neotrovnih zmija koje žive u divljini Južne Afrike i afričkim pustinjama.

Kokosovo, ricinusovo, bademovo, maslinovo ulje: kako da znate koje je najbolja hrana za vaš tip kose...

Bogato je vitaminom D i brojnim mineralima koji blagotvorno deluju na kožu i vlasi i što je još važnije - sasvim je neotrovno. Naročito se dobro pokazalo u nezi oštećene kose jer sprečava opadanje, jača vlasi i ubrzava rast. I, što je takođe bitno, dostupno je za svaki džep: bočica košta petnaestak turskih lira, to jest pet-šest evra.

U opticaju su razni recepti za njegovo korišćenje, može se nanositi samo ili pomešano sa drugim hranjivim uljima, ali je u svakom slućaju poželjno da na kosi ostane najmanje dva sata. Zavisno od problema, tretman se može obavljati svakog dana ali i samo jednom sedmično, a rezultati se vrlo brzo vide.

Izvor: Lisa