U sjaj je moguće ubaciti i prirodne boje te tako napraviti proizvod baš po svojoj meri. Ovaj sjaj je takođe i jestiv! Najbolje je staviti ga u staklenu kutijicu i potrošiti u roku od mesec dana.
Sastojci:
- Kašičica meda
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- kašičica izrendane sveže cvekle (ili kašičica kakao praha, dva ploda borovnice, kupine, maline...)
- kap eteričnog ulja lavande, narandže ili cimeta (po želji)
Priprema:
Neutralni sjaj: pomešajte samo med i maslinovo ulje.
Crveni sjaj: sok od cvekle iscedite (možete kroz cediljku ili komad gaze) i pomešajte s medom i maslinovim uljem.
Smeđi "čoko"sjaj: pomešajte med, kakao i maslinovo ulje.
Ljubičasti sjaj: pomešajte med, maslinovo ulje i sok od borovice ili kupine.
Ružičasti sjaj: pomešajte med, maslinovo ulje i sok od maline.