Lagana i prirodna šminka na licu najbolje je rešenje a zahvaljujući ovom receptu, moći ćete sami da napravite prirodnu, domaću maskaru koju možete koristiti svaki dan.

10 načina da usporite starenje kože: svakodnevnim navikama do mladolikog izgleda

Sastojci:

  • 2 supene kašike kokosovog ulja
  • 4 supene kašike aloe vera gela
  • 1/2 - 1 supena kašika pčelinjeg voska u granulama
  • 1 - 2 kapsule aktivnog uglja (za crnu) ili kakao praha (za braon maskaru)
  • čista kutijica i četkica za maskaru

Ukoliko je napolju temperature visoke ili želite da vaša maskara nalikuje vodootpornim maskarama, ubacite 1 više supenu kašiku pčelinjenjeg voska.

Priprema:

1. Stavite kokosovo ulje, aloe vera gel i pčelinji vosak u tiganj s drškom, na tihu vatru. Mešajte sve dok se vosak u potpunosti ne otopi.

2. Otvorite 1 - 2 kapsule aktivnog uglja (u zavisnosti od boje maskare koju želite, oko 1/4 - 1/2 supene kašike) i sipajte u uljanu mešavinu. Mešajte dok se u potpunosti ne sjedini. Sklonite sa vatre.

3. Smesu sipajte u male plastične kesice, trudeći se da smesu što više gurnete u ćošak kesice. Nakon toga, napravite veoma mali prorez na suprotnom ćošku kesice.

Moć prirodne dekorativne kozmetike: koje su njene prednosti i koji su sastojci ključni

4. Presavijte ćošak kesice koji ste prethodno isekli dok ne dobijete vrh koji ćete ugurati u praznu kutijicu za maskaru.

5. Trudite se da prosečeni ćošak kesice sve vreme bude unutar kutijice za maskaru. Počnite da istiskujete smesu u kutijicu i radite to polako, dok celokupnu smesu ne istisnete u kutijicu za maskaru. Za svaki slučaj osigurajte područje oko sebe starim peškirima ili krpama.

6. Ubacite poklopac sa četkicom i čvrsto zavrnite.

Izvor: Lovesensa