ČAJ ZA BRŽI RAST KOSE - PRAVI SE OD KOPRIVE I JOŠ DVE BILJKE: Spas za tanku, retku i kosu koja značajno opada!

Čaj za rast kose od koprive - dodajte još dve lekovite biljke i sprečite opadanje, poboljšajte volumen!

Youtube/Printscreen/ Ro MustLive

Ukoliko imate tanku i retku kosu, kao i problem sa opadanjem kose, ovaj čaj za negu vlasi može vam pomoći. Reč je o spreju za kosu koji sami možete da napravite od samo 3 biljke, a glavna zvezda je kopriva - biljka koja se vekovima koristi za negu kose.

Četiri šolje destilovane vode sipajte u šerpu, stavite je da se kuva na srednjoj vatri. Kada proključa, dodajte dve kašike karanfilića i dve kašike supšene koprive. Smanjite vatru na najniže i ostavite da se kuva oko 20 minuta. Procedite dobijeni čaj, a dok je još vruć sipajte u njega kašiku ruzmarina, pa ostavite da odstoji preko noći. Ponovo procedite i sipajte u bočicu sa raspršivačem, pa poprskajte dobijenim sprejom kosu nakon pranja i dobro utrljajte u kožu glave.

Zašto baš ove 3 biljke? Karanfilić podstiče cirkulaciju skalpa, stimuliše rast kose i jača je. Kopriva smanjuje opadanje kose, podstiče rast novih vlasi. Ova biljka sadrži silicijum i sumpor koji čine kosu sjajnijom i zdravijom. Ruzmarin je biljka koja se posebno preporučuje osobama sa tankom i retkom kosom, jer takođe stimuliše rast.

U video prilogu ispod pogledajte kako izgleda cela priprema čaja za rast kose od lekovitih biljaka!

This browser does not support the video element.

Infuzija od koprive za brži rast kose  TikTok/ro_mustliv

Izvor: Sensa