Glumica Kejt Vinslet napunila je 46 godina, a njen ten, koža i kosa izgledaju zdravo i negovano. Gumica je jedna od retkih poznatih ličnosti koje biraju prirodne tretmane lepote, a njene navike za vitku figuru i lepu kožu su izuzetno jednostavne i može ih primeniti svaka žena.

"Iskreno, naučila sam da zdravlje dolazi pre nego što posegnem za ogledalom ili bocom proizvoda", rekla je Kejt u jednom intervjuu za britanski Vogue.

Dodala je kako se sa godinama menjaju prioriteti, žena ih postaje svesnija i zrelija: "Gledam se u ogledalo sve manje i manje kako starim. U dvadesetim godinama verovatno sam više razmišljala o svom izgledu nego sada, iz prostog razloga što kako starim imam važnije stvari koje me brinu od toga kako izgledam. Moj pristup lepoti ovih dana dolazi iz želje da se osećam srećno i zdravo. Osim toga, znam da se najlepše osećam kada osećam da sam dobra mama, i kada dajem sve od sebe u svom poslu i kada volim svoju porodicu. Ako se prvo brinem o sebi i još bolje mogu da brinem o svima ostalima. I to je nešto što sam mogla da naučim tek sa godinama."

Kako je navela, Kejt Vinselt skoro nikad ne suši kosu fenom jer ema vremena, a od kozmetike za negu kože kombinuje dva seruma sa vitaminom E. "Dakle, moj glavni savet bi bila voda. Voda, voda, voda. Održavajte telo hidriranim i koža će to ceniti" - objasnila je.

Za negu kože tela glumica je objasnila da uglavnom koristi prirodna ulja, kako bi izbgla previše hemijskih proizvoda na koži. "San i zdravlje igraju veliku ulogu u svežem izgledu. Ako sam preumorna ili pod stresom, nikakva šminka i kosa ne mogu prikriti uticaj toga na nečije lice."

Od šminke Kejt Vinslet najčešće stavlja tanke slojeve pudera, malo maskare i uvija trepavice. Kako je navela, ima izuzetno jednostavnu i brzu rutinu svakodnevnog šminkanja.

Glumica je istakla da uživa u vežbanju, "ali ne fanatično". Njene omiljene aktivnosti su prednosti su power joga, barre kardio (trening koji kombinuje baletske pokrete, vežbe snage iz pilatesa i dobro istezanje tela) i šetnja psa.

Izvor: Sensas