Francuskinje uspevaju da uspostave harmoniju između posla i ličnog života,a da pritom uvek izgledaju dobro I da ostanu staložene, bez obzira na spoljašnje okolnosti. Kako im to uspeva? Na prvom mestu je ljubav prema sebi. Francuskinje istinski vole sebe sa svim svojim vrlinama i manama i brinu se o svom telu i duhu. Evo na koje načine:

1. Vitke i bez dijete

Francuski način ishrane uopšte ne podrazumeva glad i odbijanje jela. Francuskinje uvek jedu uravnoteženo, vođene zdravim razumom, a ne trenutnom željom ili pak restrikcijama. Ne koriste prerađenu hranu, radije kuvaju same. One dobro znaju da zdravlje direktno zavisi od umerenosti u svemu, pa, ako već uživaju u ukusnom desertu za doručak, onda biraju lakše jelo za ručak. Oni shvataju koliko je važno da se žena razmazi, pa se nikada ne pridržavaju strogih dijeta, ali ipak jedu ispravno!

2. Vežbanje svakog dana

Francuskinje veruju u svakodnevnu fizičku aktivnost. Ovo će poboljšati vaše blagostanje, učiniti vaš hod laganim i pomoći vam da prevaziđete nakupljeni stres. Ne propustite priliku da prošetate parkom ili izađete iz prevoza ili taksija nekoliko stanica pre posla. Neka kretanje bude deo vašeg života. Svi znaju za ovo pravilo, ali Francuskinje ga uvek poštuju.

3. Dom kao oaza mira

Trebalo bi da se osećate udobno kod kuće! Vodite računa o svom domu i atmosferi koja u njemu vlada. Francuskinje veruju da raspoloženje zavisi od malih stvari koje nas okružuju. Zato se o domu brinu sa poštovanjem kao o svom telu. I vi možete ovu naviku učiniti delom svog života. Počnite sa generalnim čišćenjem i izbacivanjem smeća i nepotrebnih stvari. Uskoro ćete primetiti kako se i vaše misli čiste. Nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo da kupite nešto lepo za svoj dom, bilo da je to mirisna sveća, lepa biljka, slika ili vaza. Ali zapamtite da je veoma važno da ne zatrpate prostor!

4. Večernji rituali

Najbolji način da se nosite sa stresom je da se dobro naspavate! Francuskinje znaju da san obnavlja telo i smiruje um, pa redovno praktikuju večernje rituale kako bi se pripremile za opuštanje. Razmislite šta volite i šta vas smiruje. Možda penušava kupka i čaša vina? Ili čitanje knjige i maska za lice? To može biti bilo šta, sve dok vas aktivnost opušta i priprema za san.

5. Lepe i kod kuće

Kućna odeća treba da bude ne samo udobna, već i lepa, znači ne iznošenim I zibledelim trenerkama! Francuskinje se bolje osećaju kada oblače lepu kućnu odeću jer to zaista podiže raspoloženje i samopouzdanje. Probajte i vi!

 Izvor: Sensa