Ne postoji brz i tačan recept za sreću, jer svaka individua sreću doživljava na jedinstven način.

Ipak, mali promenama i jednostavnim i lepim ritualima, možemo učiniti da nas sreća prati iz sata u sat, iz dana u dan.

Evo kojih 5 jednostavnih rituala pred spavanje pomažu da budete srećniji i imate više pozitivne energije koja će se preneti i na naredni dan:

1. Zahvalnost i podsećanje na protekli dan

Prva stvar je ZAHVALNOST: Odvojite par minuta pred spavanje kako biste se zahvalili na danu koji je iza vas, na svim privilegijama koje vam život donosi i što ste učesnik najlepša avanture koja se najprostije rečeno zove ŽIVOT.

Razmišljanje o narednom danu i obavezama koje nas čekaju, može vas uznemiriti i uzrokovati nesanicu. Zato je najvažnije da se pred spavanje podsetite šta vam je sve lepo doneo protekli dan. Zahvalite se na susretu sa prijateljima, uksunoj hrani, osmehu, pesmi vetra, Suncu i dobrim mogućnostima. Kada počnete da nabrajate stvari na kojima ste zahvalni, shvatićete koliko ste zapravo bogati.

2. Kreirajte sanklapu i izgovorite je naglas

Sankalpa je reč na sanskritu koja najbliže rečeno označava vašu nameru. To je zapravo više ideja za nešto o čemu smo veoma odlučni, sa ciljem da unesemo pozitivne promene u svoj život.

Kreirajte jednu sankalpu koja treba da bude prilično kratka i izražena na pozitivan način. Formulišite je takod a ukaže da je uspeh već postignut.

Na primer: "Ja sam snažna i zdrava" ili "Moj život je tačno onakav kakav želim da bude“...

Na ovaj način trenirate svoj um da razmišlja pozitivno, bude fleksibilniji u susretu sa promenama i prihvati optimističan stav.