Čist i uredan dom nije samo stvar higijene, već značajno utiče i na energiju u životnom prostoru. Otvoren prostor bez puno stvari omogućava slobodan proitok energije, donosi u dom dobro raspoloženje i balans. Sa druge strane, kada u prostoru ima puno stvari koje nam ne služe, poput starih papira, novina, nagomilane dekoracije, energija ne može dobro da funkcioniše i dolazi do skupljanja negativnih vibracija.

Zbog toga mnogi feng šui stručnjaci preporučuju ravnotežu minimalističkog stila i prostora sa elementima koji u vama bud epozitivne emocije. Tokom čišćenja kuće važno je da izbacite iz doma stare stvari koje vam ne služe, kako biste otvorili prostor za nešto novo i lepše. Evo koja 3 predmeta treba uvek da izbacite iz doma tokomčišćenja, a mnogi to zanemaruju:

1. To su stvari koje se odnose na vaše stare navike i interesovnaja koja ste zamenili novim.Na primer, nekada ste voleli da se oblačite u nekom stilu, ali to je izašlo iz trenda i ostalo je mnogo stare odeće. Ili, imate omote slatkiša i proizvoda ili stare priznanice iz banke. Ako vam ove stvari više nisu važne, onda ih je bolje baciti, donirati ili reciklirati. Poenta je izbaciti ono što nam ne koristi i dati takve upotrebljive stvari drugim ljudima kojima mogu značiti.

2. Ako u vašem domu postoje pokloni i suveniri koji su povezani sa prošlom ljubavi koja se nije slavno završila, vreme je da oslobodite i dom od emotivnog tereta. Kada ove stvari odbacite, nećete se više vraćati u prošlost i biti zarobljeni u stari vezama. Bacnaje ovih stavri je jedan od koraka da osvestite ljubav u sadašnjem trenutku.

3. Izbacite “prazne” stvari, odnosno predmeti koje samo zauzimaju prostor nemaju praktičnu upotrebu. Skupljanje nepotrebnih stvari poput starih papira, udžbenika, predmeta koji u vama ne bude emocije, samo opterećuje prostor i energiju u domu.

Neka u vaše domu vlada sloboda i pozitivan tok energije - osetićete se rasterećenije i mirnije u vlastitoj kući.

Izvor: Sensa