Da biste utvrdili da li se previše negativne energije nakupilo u kući, nisu vam potrebne posebne veštine ili sposobnosti, već samo morate obratiti pažnju na neke znakove. 

Evo koji signali pokazuju da se u vašem domu nakupilo previše negativne energije:

  1. Često kvarenje uređaja u kući
  2. Problemi sa električnom energijom
  3. Biljke u kući venu bez razloga.
  4. Pojava neprijatnog mirisa (često bez razloga)
  5. Problemi u vezi sa vodom i cevima
  6. Česti konflikti i loša komunikacija između članova porodice
  7. Ponavljanje loših snova

Ako prepoznate najmanje četiri znaka od navedenih, onda biste trebali razmisliti o energetskom čišćenju prostora. Kako očistiti prostor od negativne energije? Postoje vrlo jednostavni načini koje može svako primeniti, a ovo su neki od njih:

1. Meditacija i afirmacije predstavljaju odličan način da očistite dom od negativne energije. Na ovaj način možete očistiti i misli, ali i energiju u životnom prostoru .Poželjno je to raditi svakodnevno, tada se rizik od ispunjavanja prostora negativnom energijom znatno smanjuje. 

2. Očistite nered! Prikupite sve smeće, sve slomljene i nepotrebne stvari i bacite ih ili recikliajte. Operite ogledala, podove i nameštaj. Posebno obratite pažnju na uglove kuće. Tamo se akumulira velika količina energije.

3. Takođe je važno redovno provetriti prostorije i pustiti svež vazduh u dom. Ovo pomaže da pozitivna energije slobodno cirkuliše kroz kuću.

4. Završna faza je ubacivanje u kuću stvari koje privlače pozitivnu energiju. Najlakši način jeste upotreba tamjana. Ova mirišljava smola, tamjan, omogućava vam da aktivirate pozitivnu energiju u sebi, kao i u vašem domu. Zapalite malo tamjana i očistite svoj dom od loše energije. 

 Izvor: Sensa