Stručnjaci za feng šui uređenje doma ističu da postoji 7 glavnih feng šui zabrana i upozorenja koje pomažu da se zaštitite od negativneenergije i sačuvate u domu sreću! 

Evo koje feng šui greške treba da izbegnete u svom domu:

1. Kombinacija dnevne sobe i kuhinje

Prema pravilima feng šuija dnevna soba akumulira svu dobru energiju i sreću u domu, a u ovom prostoru provodimo i najviše vremena, sami i sa porodicom. Ako kuhinju spojite sa dnevnom sobom, to dovodi do kršenja akumulacije či energije i može oslabiti zaštitu doma od negativnih vibracija. Ukoliko živite u malom prostoru i spajanje dnevne sobe i kuhinje je za vas jedini izbor, onda pokušajte da na neki način odvojite ova dva prostora, na primer zavesom sa resama ili šankom.

2. Nemojte skladištiti i čuvati slomljene ili pohabane stvari

Ispucalo posuđe i slomljeni predmeti koje čuvate u domu mogu akumulirati negativnu Sha-Chi energiju. Ova energija dovodi do do čestih svađa, donosi loše odnose u dom i manjak finansija.

3. Čuvanje predmeta koje nemaju sentimentalnu vrednost, ali ni svrhu

Police, ormani i fioke koje su pretrpane ovim starim i beskorisnim stavrima doneće vam sammo lošu atmosferu u dom. Naročito je zabranjeno ako se ove stavri nalaze u zdravstvenim ili porodičnim oblastima doma (proverite bagua mapu). Sve što vam nije potrebno ili za vas nema emotivnu vrednost, bacite, reciklirajte ili poklonite bez imalo žaljenja. 

4. Curenje cevi

Kupatilo je u svakom domu jendo od najrizičnijih oblasti, pa je važno na njega obratiti posebnu pažnju. Ukoliko iz cevi, slavine ili tuša curi voda, ili ako su odvodi zapušeni, dolazi do najvećih blokada na novčanom planu.

5. Zabrana postavljanja ogledala tako da se u njima vidi odraz ulaznih vrata

Pozitivna energija, po pravilu, ulazi u dom kroz ulazna vrata. Ako ogledalo postavite na suprotnu stranu, vrata će se odraziti i pozitivna energija se odbija od ogledalo i napušta vaš dom, tvrde feng šui stručnjaci.

6. Stepenice

Između stepenika ne bi trebalo biti praznina kako dobra chi energija ne bi napustila dom. To je stepenište koje je otvoreno između dva gazišta i veruje se da blokira uspeh u domu.

7. Ne stavljajte na vrata satove ili hvatače vetra

Isto se odnosi i na prostor u blizini vrata. Veruje se da ova feng šui greška donosi demotivaciju, kvarove i svađe u domu. Preporuka je da hvatače vetra postavite u deo doma u kojem vlada element Vatre, odnosno u južni deo doma.

Izvor: Sensa