Terasaje tokom zime zapostavljen prostor, ali toko proleća se, u skladu sa celom prirodom, budi i predstavlja našu omiljenu oazu u domu sve do kasne jeseni.

Stručnjaci za feng šui ističu da ukoliko prostor uredite u skladu sa ovom praksom, možete privući mir i pozitivnuenergiju. To se odnosi i na terasu. Ne morate potpuno adaptirati i preurediti balkon ili terasu, već kroz određenu dekoraciju možete postići feng šui efekat i privući blagostanje.

Pročitajte još:

Feng šui učitelji savetuju: ovim trikovima možete privući ljubav u svoj život

Tumačenje porodice po bojama

Otkrivamo vam 3 jednostavna feng šui trika za uređenje terase:

1. Magija 5 elemenata

Važno je da na terasi kombinujete sledećih 5 elemenata - voda, drvo, metal, zelja i vatra. Možete koristit detalje poput kamena, staviti akvarijum na terasu ili vazu punu vode sa cvećem, ali i ukrase od metala, drveta ili simbole koji vas podsećaju na vatru, poput mirišljavih sveća.

2. Ukrasite terasu biljkama i cvećem

U feng šuiju je jako bitan sklad u prirodi, kao i prirodni elementi. Posadite na svojoj terasi biljke, cveće, začine - koliko vam prostor dozvoljava. Kombinjte zelene biljke sa mirišljavim cvećem u opojnim nijansama. Na terasu takođe možete izneti sobne biljke koje mogu da se neguju i na terasi i podnose toplotu.

3. Boje i nepotrebne stvari

Očitite terasu od stvari koje vam više ne služe ili vm se ne dopadaju - reciklirajte ih ili donirajte. Od boja koristite boje koje vas podsećaju na prirodu - neka dominiraju zelena i boja drveta.

Izvor: Lovesensa