U feng šuikulturi uređenjadoma koriste se razni talismani i amajlije za privlačenje dobre energije, obilja, blagostanja i sreće. Jedan od najpoznatijih su svakako kineskinovčići, odnosno kovanice.

Ova popularna amajlija koristi se za privlačenje energije bogatstva i novca, ali i za zaštitu doma od loše i privlačenje dobre energije. Ukoliko želite da imate kineske novčiće u svoj dom, važno je da ih postavite u odgovarajućem mestu u domu prema feng šui principima.

Prema feng šui stričnjacima najbolje je da amajliju stavite u jugoistočni deo doma ili kancelarije. U feng šui radnjama, kao i u prodavnicama koje prodaju stvari za dekoraciju doma možete pronaći kineske novčiće u raznim varijantamaa. Izbarite onaj koji se najviše uklapa u enterijer vašeg doma, a možete ga staviti na sto, knjige, orman... Novčiči ne moraju biti istaknuti, već ih slobodno možete i malo sakriti, tako da je sasvim u redu i da ih držite u fioci. Važno je samo da bude na jugoistočnoj strani vašeg doma.

Feng šui kineski novčići
Shutterstock 

Još jedan način na koji možete koristiti energiju ove amajlije jeste da stavite kineske novčiće u novčanikili džep. Najčešće se ovo praktikuje kada imate tri kineska novčića vezana crvenim koncem ili trakom. Veruje se da ovaj ritual privlači novac i blagostanje.

Ukoliko imate svoj biznis ili poslovni prostor, savetuje se da feng šui novčiće držite u prostorijama vezaim za finansije, pored papira i ugovora, telefona ili na unutrašnjoj strani ulaznih vrata.

Izvor: Sensa