Postoje brojnifeng šui alati koji se koriste za privlačenje novca i energije obilja, a veruje se da jedan kristal ima posebnu moć kada je reč o poboljšanju finansija.

Ametist - kamen divnih nijansa i moćne snage. Veruje se da ima energetski uticaj na fizičkom i duhovnom nivou. Kaže se da ametist jača imuni sistem i pomaže da uspostavite energetsku ravnotežu u organizmu. Takođe, veruje se da pomaže da otpustimo negativne misli, pročistimo emotivni teret, uklonimo negativne vibracije iz doma, privučemo obilje i uspeh, ali podstakenmo i koncentraciju i moć učenja. 

Kristali inače domu daju dozu luksuza i autentičnosti, a ametist, zbog svoje raskošne ljubičaste nijasne, sjajan je dodatak za privlačenje bogatstva - on zrači energijom obilja. Takođe se može koristiti i sa osećajem duhovnog obilja, pored materijalnog bogatstva.

ametist ljubicasti kamen sa lavandom
Shutterstock 

Preporučuje se da ametist stavite u jugostočni deo doma, najbolje u jugoistočni deo dnevne ili radne sobe, ako želite da privučete novac i obilje. 

Ukoliko ametistom želite da privučete duhovni rast i lični napredak, stavite ga u severoistočni deo doma, a u južnom delu se koristi za privlačenje slave i reputacije.

Ako prolazite kroz životni period koji je pun izazova i neophodne su vam pozitivne promene, posebno na polju finansija, ametist možete nositi u džepu, pa čak i u svom automobilu. 

Izvor: Sensa