Feng Šui je mnogo više od ukrašavanja doma umirujućim bojama.

To je složen sistem teorija koje se koriste za promociju dobre energije u prostoru. Ono što sigurno znate je da dobar protok energije vodi do srećnog i skladnog doma. Da biste shvatili na koji način funkcioniše Feng Šui, važno je da razumete njegove osnove. Ova vekovna praksa može vam lako utemeljiti put ka srećnom i zdravom načinu života.

Pročitajte još:

8 feng šui pravila za sreću i obilje u vašem domu: evo koje stvari treba da imate u kući pre početka proleća

U svakoj kući postoje ove FENG ŠUI greške: evo kako da ih brzo popravite i privučete dobru energiju

FENG ŠUI - KAKO DA PRUVUČETE BLAGOSTANJE U SVOJ DOM: 13 jednostavnih saveta za obilje i zdravlje svih ukućana

ŠTA JE FENG ŠUI?

Da biste stvorili dobar Feng Šui, morate razumeti osnove Feng Šui koncepta. Postoji nekoliko primarnih elemenata i teorija koje vam mogu pomoći. Među najvažnjim je teorija o pet elemenata, koncept yin i yang, kao i teorija primene Chi i Bagua oblasti. Da biste definisali Bagua oblasti u svom domu trebaće vam kompas kako biste odredili strane sveta i na taj načn razgraničili prostor. Ako započnete sa osnovnim Feng Šui alatima i koristite ih za izgradnju jakih tenelja možete postepeno preći na druge alate i nivoe.

1. ODAKLE POČETI?

Kada započinjete, Feng Šui može da bude malo zbunjujući. Pred vama je dosta posla na putu unošenja harmonije u vaš dom. Kako se ne biste preopteretili i zbunili, idite korak po korak. Za početak otarastite se nereda. To je glavni ključ za omogućavanje dobrog protoka energije i bez njega se ne može nastaviti dalje. Nakon toga možete da primenite teoriju oblika i boja, podesite osvetljenje i kvalitet vazduha.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

3 DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU: Evo kako da u svojoj kući utemeljiti put ka zdravlju i obilju
Foto: Shutterstock feng-sui-kuca-pravila-sreca-zdravlje-bogatstvo23

2. ZNAČENJE BOJA

Boje su najlakši način za unošenje pozitivne energije u prostor. Čak i vrlo mala količina boje može da napravi razliku u prostoru. Kako bi primenili boje treba da razumete koja boja se odnosi na koji od 5 elemenata i na koji način ona izražava svetlost. Boje uvek treba da birate u skladu sa vašim karakterom. Boje mogu biti korišćene na zidu, u obliku fotografija, zidne umetnsoti i skulptura. Takođe možete uzeti u obzir i boju vaših ulaznih vrata.

3. FENG ŠUI LEKOVI I SIMBOLI

Pomerajući se dalje od boja, pred vama je čitav spektar drugih Feng Šui simbola i lekova. To su predmeti koji postavljeni na pravom mestu mogu uticati na protok pozitivne energije u prostoru. Na primer jedan od tih predmeta je ogledalo kao vrlo moćna alatka u Feng Šui-ju. Pored njih tu su fontane, kristali i biljke.

Izvor: Moj enterijer