Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristali koji privlače ljubav i otklanjaju nervozu: ova 3 kristala treba da imate kod sebe

Ukoliko vam je potreban mir upotrebite kristal koji razvija duhovnu svest i otklanja nervozu.

  Izvor: Shutterstock

Prema kristaloterapiji koja koristi drago i poludrago kamenje za isceljenje i ozdravljenje, svaki kristal ima drugačije karakteristike i energiju.

Čudesni kristal koji donosi ljubav: saznajte kako da upotrebite rodonit za emocionalno blagostanje

Ako ste u potrazi za duhovnim mirom, sa sobom nosite ametist koji podstiče duhovnusvesnost i čisti um, rozenkvarc – simbol nežne ljubavi koji će podstaći ljubav prema sebi – i crni turmalin za uzemljenje viška energije.

Izvor: Lovesensa

procitajte-jos3
Izvor: Foto: Shutterstock

Koji kristali odgovaraju čakrama: žad otvara srčanu čakru, azurit otvara treće oko

Ljudski organizam poseduje nekoliko energetskih tačaka, a svaka od njih kontroliše određene delove tela. Kristali ili drago kamenje položeno na te tačke emituju obojenu svetlost i energiju, šaljući tu energiju u telo gde ona vibrira i prenosi svoju moć isceljenja.

Svaka energetska tačka - čakra - odgovara na različitu vrstu vibracija i određenu boju, pa je potrebno imati raznovrsne kristale i drago kamenje za različite namene. Navešćemo sedam energetskih tačaka - čakri - i vrste kamenova koji tim čakrama odgovaraju:

Prva čakra - je takozvana 'temeljna ili korena' čakra. Locirana je u organizmu u predelu mokraćne bešike i reproduktivnih organa. To je mesto gde biološka energija započinje svoj put šireći se kroz preostale čakre sve dok ne napusti telo preko 'temene' čakre.

Safir za veru, ahat za nadu: koji je najbolji kristal za vaš horoskopski znak...

Druga čakra - je takozvana slezinska čakra, smeštena ispod samog struka. Ova čakra kontroliše creva, nadbubrežnu žlezdu i bubrege.

Treća čakra - je takozvana trbušna čakra, koja kontroliše rad želuca, pankreasa, žučnog mehura i jetre.

Četvrta čakra - je takozvana srčana čakra i nalazi se u grudnom delu, a kontroliše rad srca, pluća, timusne žlezde i proces disanja.

Peta čakra - je takozvana grlena čakra i ima uticaja na funkcionisanje nosa, ušiju, grla i tiroidne žlezde.

Šesta čakra - je najpoznatija pod imenom treće oko i smeštena je u predelu obrva. Ova čakra kontroliše rad talamusa, hipofize i očiju. Preciznija lokacija ove energetske tačke je na čelu, između očiju.

Sedma čakra - je takozvana temena čakra i locirana je na vrhu glave, na temenu.

Sve čakre moraju biti otvorene da bi biološka energija imala slobodan protok kroz čitav organizam. Dobro bi bilo imati i koristiti kristal za opštu namenu koji pomaže otvaranju, odnosno otklanjanju blokada u čakrama, bez obrzira koji je zdravstveni problem u pitanju.

Providan kvarcni kristal, kao što je prizma, sadrži sve dugine boje. Ako se nosi oko vrata on će delovati kao kamen koji otvara čakre, odnosno pojačava imunitet i potpomaže ozdravljenju čitavog organizma.

Dimni kvarc, nazvan tako po svojoj dim-braonkastoj boji, može takođe poslužiti kao kristal čija je namena opšte poboljšanje stanja organizma. On će odblokirati čakre, osloboditi vaš organizam svakog bola i zalečiti rane. Rotirajući ovaj kristal iznad rane, ili bolnog mesta, u smeru suprotnom kretanju kazaljki na satu, odvućićete bolest ili bol iz svog tela.

Da biste uz pomoć kristala i dragog kamenja otvorili svoje energetske tačke - čakre, i time započeli proces lečenja, potrebno je da ležite u prostoriji u kojoj vlada mir, i da stavite kamen, ili više njih, prema spisku koji će vam biti naveden u daljem tekstu, na one čakre gde vam je to potrebno. Ostanite u ležećem položaju oko dvadeset minuta, a onda uklonite kamenove.

podznak besplatno
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kristali koji se mogu stavljati na sedmu - temenu čakru uključuju ljubičasto kamenje, kao što su, na primer, ametist i fluorit.

Kristali koji se mogu upotrebljavati za šestu čakru su indigo plavi safir i azurit.

Petoj čakri odgovaraju safir, tirkiz, lazurit, akvamarin i svi ostali plavi kamenovi.

Zeleni kristali, kao što su smaragd, žad, malahit i olivin (vrsta krizolita) koriste se za lečenje organa koje kontroliše četvrta čakra.

Tibetanski i mandarin kvarc: kristali koji isceljuju dušu, pročišćavaju meridijane i osnažuju telo...

Otvaranju treće čakre potpomažu ćilibar, topaz i ostali kamenovi žute boje. Kamenovi narandžaste boje kao što su karneol (kremen) i narandžasti opal najbolje deluju na drugu čakru.

Na prvu čakru najbolje deluju svi crveni kamenovi, kao što su rubin, crveni jaspis, hematit i granat, kao i rozikasti kvarc.

Izvor: Konoplja news

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj