Cveće u svakom domu pruža radostan prizor i podstiče slobodan tok či energije. Najčešće se u stanovima preporučuju biljke u saksijama i rezano cveće, ali čim cveže počne da vene, odbacite ga, jer uvele i suve biljke privlačenegativnuenergiju.

Ukoliko nemate vremena za negovanje cveća možete se poslužiti i veštačkim cvećem prema feng šuuiju, ali je važno da ono stalno bude čisto. 

Sveže cveće, što raznovrsnije i šarenije, pozitivno utiče na feng šui u domu.

Postoji 5 cvetova za koje feng šui stručnjaci smatraju da su osebno blagotvorni:

1. Božur predstavlja ljubav, bogatstvo i čast. Kada procvetaju povezuju se sa energijom obilja.

2. Hrizantema je cvet sreće, smeha i radosti. Simbolizuje komfor, opuštenost i lakoću. Koristi se i na proslavama kieske nove godine, jer se veruje da privlači sreću novog početka.  

3. Bele magnolije i orhideje simbolizuju dobar ukus, moćnu žensku energiju, vedrinu, ali i dobru partnersku ljubav i harmoniju.

4. Lotos, sveti cvet budista, simbolizuje čistotu. Prelepi losos se izdiže iz blata i prljave vode, a razvija se u božansteni cvet koji odiše lepotom. Simbolizuje novo rađanje i pozitivne promene.

Najbolje lokacije za biljke u domu prema feng šuiju su pravac istoka, jugoistoka i severa, odnosno delovi doma u kojima vladaju elementi drvo i voda.

 Izvor: Sensa