Promena načina na koji mislite o novcu jedan je od najmoćnijih sastojaka kada je u pitanju stvaranje čvrste finansijske osnove, novčane slike i odnosa koji vam dobro služi. Kada o novcu razmišljamo u pozitivnomsvetlu, odmah uklanjamo mnoge prepreke koje nam stoje na putu da napravimo promene.

Pročitajte još:

Afirmacije za privlačenje prave ljubavi: 21 dan ih izgovarajte pred ogledalom i očekujte romantične promene

20 afirmacija koje privlače ZDRAVLJE: izgovorite ih svakog dana i pošaljite želju Univerzumu

Zašto vam trebaju afirmacije za novac

Pozitivne afirmacije za novac moćne su jer počinju menjati vaše mišljenje i osećaj za novac i, verovali ili ne, tu morate početi. Budući da naše misli vode ka emocijama, ovo je prostor u kojem većina pojedinaca zaglavi kada je u pitanju transformacija njihove novčane situacije. Kada se zbog novca ne osećamo sjajno, manje je verovatno da ćemo zapravo preduzeti radnje potrebne za stvaranje promene.

U suštini, afirmacije će vam pomoći da prevladate samosabotirajućemisli. To je važno jer ono što svakodnevno mislite, vizualizujete i govorite sebi može promeniti (i čini to) telo kroz neuroplastičnost. Ukratko, imate sposobnost stvaranja novih nervnih puteva u vašem mozgu. To trenutno radite nenamerno ili namerno.

Ako vaša novčana slika nije ono što želite, vreme je da razmišljate drugačije. Doslovno. Možete koristiti neuronauku u svoju korist tako što ćete prepoznati kako se osećate u vezi sa novčanomsituacijom i pomoću afirmacija postići što želite.

Ono što afirmacije za novac ne mogu učiniti

Ali pre nego što započnemo, takođe moramo razumeti da "pozitivno razmišljanje" ne može samo po sebi promeniti svaku finansijskusituaciju - često postoje stvarna strukturna pitanja koja pojedincima otežavaju uspeh.

Usvajanje novčane afirmacije ne menja ovu činjenicu – to mogu samo sistematske promene. Međutim, ovaj se članak bavi činjenicom da mnogi od nas imaju negativan emocionalni odnos sa novcem, a prilagođavanje vaših razmišljanja o vašim finansijama može vam pomoći da razvijete zdraviji. To je mali lični korak koji možete preduzeti i koji može imati velike ishode.

5 pozitivnih stavova koje možete usvojiti

Sledite pet pozitivnih stavova prema novcu pomoću kojih možete uživati u navali pozitivnih osećaja i prionuti u produktivne novčane postupke.

1. Moj novac je pozitivan alat koji mi pomaže da živim sjajan život

Mnogi pojedinci novac vide kao "loš". Na njega se ne gleda kao na alat koji će vam pomoći da živite sjajan život, ali često se na njega gleda kao na nešto što vam stoji na putu i pridonosi boli i stresu. Ova će vam afirmacija pomoći promeniti stav prema novcu uklanjajući emotivne prepreke koje vam onemogućavaju trošenje novca.

PageBreak

5 AFIRMACIJA ZA PRIVLAČENJE NOVCA I BOGATSTVA: Moj novac je bumerang i uvek mi se vraća
Foto: Shutterstock 5-afirmacija-privlacenje-novac-bogatstva4

2. Moj me novac podržava i imam ga dovoljno

Živimo u svetu koji nam govori da nemamo dovoljno i da bismo trebali želeti više. Nažalost, ove nas poruke premeštaju sa mesta obilja u prostor nedostatka. To možemo preokrenuti zahvalnošću i prepoznavanjem kako nas novac svakodnevno podržava. Neki od nas žive vrlo privilegovane živote - ali ne verujemo da to radimo. Prepoznavanje bogatstva u vašem životu (hrana, sklonište, zdravlje, i slično) vodiće vas prema tome da vidite i poverujete kako vas novac zaista podržava.

3. Moj novac je bumerang i uvek mi se vraća

Novac se naziva valuta. Voli kružiti, i zapravo treba kružiti radi uspešne ekonomije. Nažalost, mnogi pojedinci imaju veliki strah oko trošenja novca. Da, želimo trošiti odgovorno, ali ne želimo da nas strah spreči da novac iskoristimo na pozitivne načine koji nam pomažu da živimo sjajan život. Ova će vam afirmacija pomoći da se oslobodite dela straha oko rastanka sa vašim novčanicama.

4. Volim novac i novac voli mene

Izbegavanje je izuzetno često kada je novac u pitanju. Većina pojedinaca želi verovati da je neznanje blaženstvo kada je novac u pitanju i da će se sve rešiti samo od sebe ako na njega ne obraćaju pažnju. Kao što pretpostavljate, ovo ima suprotan učinak. Kada počnemo povezivati novac sa srećnom emocijom, lakše ćemo provoditi vreme s novcem i imati više samopouzdanja.

5. Novac mi omogućava širenje pozitivnih učinaka po svetu

Mnogi se osećaju loše zbog novca koji zarade ako ih to čini drugačijima od onih oko njih. Kad svoje obilje počnemo povezivati sa pozitivnim učinkom, otvaramo se da primamo više i osećamo se sigurni u tu razmenu. Ova će vas afirmacija držati u pozitivi i pomoći vam da prepoznate i budete ponosni na svoj novčani uspeh.

Izvor: Sensa.hr