Svako od nas ima svoju "tajnu" ili skrivenustranuličnosti, koja se različitim intenzitetom i bojama odražava kroz naše postupke i ponašanje.

Međutim, ta skrivena strana ličnosti sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destrukciju, agresivnost ili predstavlja "tamnu" stranu licnosti. Postoji niz psiholoških tehnika i metoda kojima se razotkrivanju potisnuti ili nesvesni mehanizmi ličnosti, ali poput ledene piramide, tek naziremo njen vrh i u analitičkoj kombinatorici pretpostavljamo njene moguće aspekte.

Pročitajte još:

Najprecizniji japanski TEST ličnosti: kocka u pustinji otkriva kakva je zaista vaša duša

ŠTA PRVO VIDITE NA SLICI - MAJMUNA ILI TIGRA: Test koji otkriva koja hemisfera mozga je dominantna i koje su skrivene osobine vaše ličnosti

DALAJ LAMIN TEST LIČNOSTI OD SAMO 3 PITANJA - Ispunjava 1 želju: Kratak i zabavan upitnik koji će vam otkriti kakva ste osoba

Skrivena strana ličnosti ostaje enigma kako za vlastito, tako i za spoljašnje ogledalo u svetu u kome živimo, i u kome se ponekad ogledamo.

Pred vama je psiho-test koji vam nudi mogućnost otkrivanja nekih naznaka skivenih aspekata ličnosti, ali, možda i nešto više od toga, proverite sami.

Potrebno je da po redosledu pitanja, odaberete jednu od četiri ponuđenje mogućnosti (odgovora) koja se najvise uklapa u vaš stav i profil ličnosti. Na kraju, pogedajte REZULTATE testa.

PITANJA:

1. Nalazite se na izletu i nakon duge šetnje iznenada nailazite na:

a) Vrlo privlačnu osobu
b) Pećinu
c) Raskrsnicu
d) Neobičnu kuću

2. Ponuđenu su vam četiri karte na izbor, koju od njih ćete odabrati:

a) As karo
b) As pik
c) As tref
d) As herc

3. Muči vas jeziva noćna mora i naglo se budite iz sna, zato što:

a) Gorite u strašnoj vatri ili plamenu.
b) Padate sa nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu.
c) Neko vas progoni.
d) Davite se u vodi.

4. Neko vam je poklonio:

a) Privezak
b) Sat
c) Šešir
d) Parfem

5. Neobično važan "detalj" u vašoj kući je:

a) Ogledalo iznad kreveta
b) Ogroman đakuzi u sjajnom kupatilu
c) Diskretno osvetljenje i prozori
d) Veliki i topao kamin uz udobnu sofru ili ležaj

6. Ponuđene su vam četiri stvari na izbor, koju ćete od njih odabrati:

a) Stari novčić
b) Pesčani sat
c) Lampu.
d) Starinski ključ

7. Da možete da kaznite svog najgoreg i najvećeg neprijatelja, vi biste učinili to na sledeći način:

a) Poslali bi ga na pusto mesto
b) Oduzeli mu ono što najviše voli
c) Ucena
d) Osudili ga na večnu samoću

8. Pred vama se nalazi špil karata, vi sigurno izvlačite:

a) Asa
b) Kralja
c) Džokera
d) Damu / žandara herca.

9. Osećali biste se potpuno bespomoćno kada bi se desilo:

a) Da je oko vas beskrajna tama
b) Da ostanete potpupno nepokretni i paralisani
c) Da vas neko zatvori u lavirint iz kojeg nema izlaza
d) Da ostanete sami na svetu nakon apokalipse

10. Usled užasnog požara ili nesreće, možete da učinite samo jedan pokret i tom prilikom da spasite:

a) Svog ljubavnika(cu)
b) Deset poznatih osoba
c) Sestru / brata
d) Četrdeset nepoznatih osoba

PageBreak

TEST KOJI OTKRIVA SKRIVENU STRANU VAŠE LIČNOSTI: Odgovorite iskreno na ova pitanja i saznajte šta se krije u vašem srcu
Foto: Shutterstock test-koji-otkriva-skrivenu-stranu-vase-licnosti-odgovorite-iskreno-na-ova-pitanja-i-saznajte-sta-se-krije-u-vasem-srcu

11. Dobili ste zlatnu ribicu koja može da ispuni samo jednu želju, vi ćete odabrati:

a) Kompletnu i savšenu promenu izgleda, uspeh i moć
b) Putovanje kroz vreme
c) Beskrajnu mladost
d) Sreću i ljubav

12. Vaša neostvarena fantazija je:

a) Da imate moć i da budete lider
b) Da imate misitičnu moć i da postanete čarobnjak
c) Da po potrebi postanete nevidljivi
d) Da imate krila

13. Povremeno osećate strah od:

a) Neusph i nemoći
b) Gubitka i siromaštva
c) Izdaje i prevare
d) Samoće i bolesti

14. Nalazite se u prilici da dobijete dar, odabraćete:

a) Eliksir večnosti
b) Argusovo - svevideće oko
c) Čaroban štapić
d) Kamen znanja i mudrosti

15. Da možete vi biste želeli da:

a) Da upravljate svetom
b) Da posetite druge svetove
c) Da upoznate i doživite tajanstveno/mistično.
d) Da posetite najlepša mesta na svetu

16. Želite da se opustite u svojoj kući uz dobar film, koji žanr najviše odgovora vašem raspoloženju:

a) Akcioni/erotski
b) Komedija/mjuzikl
c) Naučnofantastični
d) Psihološka drama/ljubavni

REZULTATI TESTA

Ukoliko imate najviše odgovora pod A:

Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, pona[anje i delovanje. Pokreće Vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, užitku. Bez obzira koliko delujete snažno (psihički ili fizički) u osnovi Vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da Vas usreće, ali takođe i da Vas razočaraju, osujete i povrede. Za Vas faktor iskustva nema bitan uticaj, skloni ste ponavljanju principa istih grešaka u novim ili sličnim situacijama, kao i sa novim osobama. Ponekad hodate po "tankoj liniji" između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona ... kao u igrama bez granica Vama je važno da se krećete i da idete dalje kroz život. U suštini Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ponekad ne umete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka iluzijama.

PageBreak

TEST KOJI OTKRIVA SKRIVENU STRANU VAŠE LIČNOSTI: Odgovorite iskreno na ova pitanja i saznajte šta se krije u vašem srcu
Foto: Shutterstock horoskop-u-naredna-2-dana-pripazite-na-novac-saturn-i-uran-bude-jake-emocije-i-donos-evelike-promene

Ukoliko imate najvise odgovora pod B:

Vi imate naglašenu potrebu da istražujete svet oko sebe, ali prvenstveno zarad zadovoljenja ličnih poriva. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu da budu zadovoljni. Užitak, radost i sreću delite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili "nagradu". Veoma ste uporni u svojim namerama i skoro uvek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povređeni, tražite način da brzo "kompenzujete gubitak" i da potisnete svoju slabost. Iskustvo na Vas deluje vrlo poučno, ali ponekad zbog skrivene slabosti umete da popustite pred novim izazovom. U suštini Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ali, Vama su potrebni drugi da biste se zaustavili u kritičnom trenutku.

Ukoliko imate najviše odgovora pod C:

Vi umete da skrenete pažnju ili da ostavite utisak, već na prvi pogled ili kroz neobičan stil ponašanja i originalnost. Privlače Vas nesvakidašnje situacije, veći ekstremi, ponekad želite da prekoračite pravila ili "postavljene granice". Nesvesno se upravljate po principu: kada je dobro Vama - dobro je i drugima, kada je loše Vama - drugima je još gore. Posedujete ogromnu energiju, ali nije lako kontrolisati tu snagu koja oscilira. Pozitivan puls stvara mogućnost za radost, uzitak i sreću, ali Vas unutrašnji impuls za promenom je jači od potrebe da se ustalite. Kada ste razočarani, tužni ili povređeni, učinićete sve što je potrebno da "eliminišete" neprijatnost. Učite na svojim greškama i umete da predimenzionirate stvarnost ili svet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje je cena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Vaša velika slabost je, da ne umete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate sklonost ka različitim opsesijama.

Ukoliko imate najvise odgovora pod D:

Kod Vas je naglašena velika maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosetljivost) predstavlja Vašu najveću i istovremeno najslabiju stranu ličnosti. Ukoliko svoju energiju usmeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu, ako Vas prati harmoničan odnos sa drugima - Vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživljavate razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju i autističkim predstavama. Bez obzira koliko delujete "zavisni" od drugih, Vi duboko u sebi težite ka kompletnom razvoju ličnosti i zadovoljenju svojih potreba o "savršenstvu". U suštini Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego sto to drugi misle. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, umete da predosetite opasnost ili nevolju i kada se nađete u neprijatnoj situaciji - to je zato sto ste sami "tražili" novi izazov, iskustvo ili nešto "nemoguće". Vi umete da se zaustavite u kritičnom trenutku, ali, ako želite umete da zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka velikim fantazijama.

Izvor: Stil