Često ističete kako svaki čovek želi da bude srećan, ali problem je u tome što sreću tražimo na pogrešnim mestima. Svedoci smo činjenice da se novac uvukao u sve sfere života, kao nekakva zaraza, pretvorivši nas u robote, u mašine za njegovo pravljenje. Kako da se probudimo iz kolektivne obmane da ćemo novcem i ugodnim životom obezbediti sebi sreću?

Pročitajte još:

SADGURU: Evo koja vrsta muzike nam donosi najviše dobrobiti

SADGURU - Ove joga vežbe podižu svest i usklađuju energiju u telu

Sadguru: Novac je jednostavno samo oruđe, ali mi ga činimo prevelikim. Bez novca bismo inače radili u sistemu razmene dobara, međutim, sada imamo delotvorniji mehanizam. Novac može stvoriti samo spoljašnjuprijatnost, ali ne i unutarnju. Ako imate puno novca, možete odsesti u hotelu sa pet zvezdica, ali ako vaše telo, um, emocije i energija nisu prijatni, da li biste uživali u svom hotelu sa pet zvezdica?

Ne. Ako su ovo četvoro vrlo prijatni, mogli biste uživati čak i ispod drveta. Dakle, znači li to da ne bi trebalo da imate novca? Ne, ali prioritet bi trebalo razmotriti; šta bi trebalo da bude prvo? U novcu nema ničeg ispravnog ili pogrešnog – to je određeno sredstvo. Ukoliko novac držite u džepu, to je sjajno. Samo ako uđe u vašu glavu, to postaje muka jer mu tu nije mesto. Ako je u vašem džepu, ima mnogo divnih stvari koje možete učiniti na svetu. To je sredstvo i osnaživanje.

Izvor: Sensa