Spavaća soba je prostor u kojem provodimo veći deo svog života, zbog toga je ključno da energija u ovoj prostoriji bude zdrava, dobra i da slobodno teče.

Postoje određena feng šui pravila za spavaću sobu koja ne treba kršiti jer mogu privući negativnu energiju, konflikte i lošu sreću. 

Prvo feng šui pravilo podrazumeva položaj kreveta koji nikada ne treba da bude prislonjen uz zid na kojem se nalaze vrata sobe. Na ovaj način ometate protok energije, a negativnevibracije se zadržavaju.

U spavaćoj sobi nemojte kačiti slike ljudi. Takođe, ne preporučuje se da koristite tamne nijanse, već neutralne i pastelne boje.

Krevet sa visokim naslonom je odličan za energiju jer simbolizuje udobnost, sigurnost, kvalitetan odmor i zadovoljstvo. 

Posebno rizičan predmet u spavaćoj sobi je ogledalo. Ukoliko se vaš krevet vidi u odrazu ogledala, prema feng šuiju to može simbolizovati nesrežu, bolest i lošu energiju. Najbolje je da ogledalo izbacite iz spavaće sobe, a ukoliko vam je neophodno, postavite ga tako da se u njemu ne vidi odraz kreveta.

Još jedno feng šui pravilo u spavaćoj sobi koje ne smete prekršiti jeste skladištenje stvari ispod kreveta. Nikada ne stavljajte pod krevet stvari koje su stare i oštećene, ili predmete kojei u vama bude loša osećanja. Prostor ispod kreveta treba da bude uredan, pa ga nikako nemojte pretrpavati stvarima. 

Izvor: Sensa