Veruje se da ova biljka privlači sreću, novac, dobru sudbinu i prosperitet u dom, a ukoliko je prema feng šuiju stavie na pravo mesto u domu, biće pravi magnet za pozitivnu energiju.

Srećnibambus ili Dracaena Sanderian, poznata je još i po nazivima vodenibambus, biljka milosti ili sanderova dracena. Iako ova biljka izgleda kao bambus, ona nije u istoj porodici kao pravi bambus. Vrlo je dekorativna - ima duge ravne mesnate stabljike iz kojih niču dugačkim listovi. Stabljike su nalik bambusu i mogu biti velike, ali u se prema feng šuiju preporučuju kraće varijacije biljke.

Da biste se brinuli o svom srećnom bambusu, redovno orezujte stabljike. Ovo će pomoći da se energija usmeri nazad u stabljiku i da raste zdravo lišće. Povremeno obrezivanje i držanje u malim saksijama pomoći će u ograničavanju visine.

Srećni bambus obično se prodaje u staklenim posudama ili saksijama ispunjenim kamenjem i vodom. Otkrićete da biljke uspevaju jednako dobro u vodi kao i u zemlji. To čini srećni bambus jednom od najlakših kućnih biljaka za negu. Ako srećni bambus držite samo u vodi, dodajte mesečno neko tečno đubrivo i izbegavajte dolivanje vode iz slavine, već koristite filtriranu vodu ili kišnicu.

Prema fengšuiju stabljika bambusa ima različita značenja kada je reč o privlačenju bogatstvo. Veruje se da 3 stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dugživot. 5 ili 6 stabljika donose novac i dobru sudbinu, a 7 stabljika mogu da simbolizuju dobro zdravlje.

Ako stavite bambus u severoistični deo doma ili kancelarije, aktivira se bogatstvo i finansije. U istočnoj strani doma veruje se da privlači zdravlje.

Izvor: Sensa