Feng shui područje povezano je s novcem, finansijskim prosperitetom i obiljem i zauzima jugoistočni deo vaše kuće ili kancelarije. Vreme je da stvorite dobru energiju u njemu.

Kada područje novca ima pravu energiju, vaša kuća ili kancelarija su u stanju da privuču i zadrže energiju bogatstva i novca. Ovo će se definitivno odraziti u vašem životu, zato se potrudite da primenite savete koji slede.

Feng šui otkriva tipove depresije: kako ublažiti drveni, vodeni i zemljani tip depresije...

Feng šui element bogatstva je drvo, a znate da je drvo ojačano vodom, koja njeguje drvo i zemlju i koja daje čvrstu osnovu za rast.

Dekor vašeg doma ili kancelarije u području novca treba da izražava te elemente.

1. Unesite zdrave, bujne zelene biljke, kao što su krasula, srećni bambus i biljke koje pročišćavaju zrak, ili bilo koja biljka koja je snažna i koja će napredovati u skladu s prirodnim osvetljenjem u toj zoni.

2. Karakteristika vode, ogledalo ili slika vode. Ako ste dovoljno maštoviti, možete napraviti malu fontanu u zoni novca, to će biti sjajan feng šui. Ogledala su odlična za područje novca, a možete jednostavno okačiti sliku s prekrasnim vodopadom, jezerom i sl. Proverite da li je voda čista i da li teče.

Možda ste primetili da sve više prodavnica postavlja ogledala kako bi stvorili odraz kase.Poreklo toga nalazi se u feng šui teoriji.

Ogledalo simbolički udvostručuje količinu novca koja ulazi u kasu i time donosi pozitivnu energiju koja privlači veće bogatstvo. Takođe, u prodavnicama, ogledala se koriste i da bi optički uvećala količinu robe na policama, što ima slično dejstvo kao i ogledalo pored kase.

3. Naglašavajte specifične oblike u ovom prostoru.

PageBreak

Neka dobra energija zavlada vašim životim prostorom

Svaki feng šui element je izražen u određenim oblicima, tako da možete doći do željene energije s oblicima kao što su: pravougli (drvo), kvadratni (zemlja), talasasti (voda). To mogu biti uzorci, okviri za slike, tkanine ili tapete. Ovi oblici će doneti dobru energiju u vaš prostor.

4. Slike šuma, parkova ili divljeg zelenila doneće dobru energiju drveta, takođe, možete okačiti slike sa zanimljivim formacijama zemljišta, od pješčane plaže do planine i kanjona koji će predstavljati zemlju.

5. Izaberite najbolje feng šui boje kako biste ukrasili oblast novca, to mogu biti zidovi, tkanine ili dekor. Zelena, ljubičasta i crvena su najmoćnije za privlačenje obilja.

6. Ukrasite period slikama koje prikazuju ili simbolišu obilje. Možete izabrati nešto moderno ili sliku koja za vas predstavlja obilje i raskoš.

7. Razmislite o klasičnim feng šui dekoracijama, samo budite sigurni da se slažu uz enterijer i da istinski idu uz vas.

Feng šui otkriva probleme pretrpanog prostora: koji nered izaziva bolesti, a koji konflikte...

Ukoliko ste jedna od osoba koje vole istočnu mudrost, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom doneti prosperitet i mir tako što ćete postaviti statuu Krišne, Bude, Lakšmi, Ganesha, Višnua, Sarasvati ili neku drugu svetu figuru. Osim što će doneti mir i spokoj u dom, ovi kipovi Božanstava se lepo slažu uz skoro sve enterijere.

8. Uvek držite energiju svežom i živom pomoću prijatnih prirodnih mirisa, svežeg cveća (bambus, krasula, orhideja, ljubičica) i nekoliko sveća. Taj prostor treba da bude dobro osvetljen i ako puštajući umirujuću muziku s vremena na vreme su odlični aktivatori dobre energije.

Setite se da su sveće među najmoćnijim feng šui "lekovima". Rasveta pomoću sveća svakako će podići energiju u bilo kom prostoru. Predlažemo da nabavite crveni svećnjak. Crvena boja će ispuniti prostor sjajnom energijom, a kvalitetni svećnjak simbolizuje dug život.

Izvor: Moj enterijer/ Atma